Hard disk Bozuldu Mu?

Xiavion

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ZOTAC GAMING GEFORCE RTX 3060 OC 12GB | AMD Ryzen 7 5700X | XPG GAMMIX D30 2x8GB DDR4 | CRUCIAL P3 3D NAND CT500P3SSD8 PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD | MSI A520M-A PRO AM4 DDR4 4600(OC) DVI HDMI M.2 USB3.2 mATX | VIEWSONIC 27" VX2719-PC-MHD- 1ms 240Hz FHD Curved | LOGITECH G305 LIGHTSPEED 12000 DPI | VOOKA BLIC T60 Blue Switch 62 Keys
Meslek
Yazılım Öğrencisi
SSD veya HDD modeli
WD5000AADS
Anakart
MSI A-520M-A PRO
Bilgisayarımdan garip sesler gelmeye başladı. Yavaşladı. BSoD vermeye başladı ve sonunda HDD'm görünürlükten kayboldu. Kabloları kontrol ettim ama sonuç değişmedi. HDD'mi çıkarmaktan başka çarem yoktu. USB to SATA kablosuyla denemeler yaptım ama bilgisayarım Disk Yönetimi'nde bu ekrana attı sürekli beni:

Bunu seçersem verilerin kaybolacak. Ben de geri çekilmeyi tercih ettim. Diğer HDD'mde de aynı problem vardı. Elimi sürmedim.
Eski laptopuma USB to SATA kablomu taktım ve yeniden çalıştırmayı denedim. Birini çalıştırdı, verilerime ulaştım. Diğerini taktım, HDD durduk yere RAW formatına dönmüş. Buna erişmek için de HDD'mi biçimlendirmem gerekiyormuş. Linux Lite'ı USB'den bootladım ve HDD'me erişmeyi denedim. HDD sürekli gelip gidiyordu ve tıklasam bile Linux Lite, HDD'mi açmıyordu. Şu an HDD, ana bilgisayarıma takılı ve durum bu:

Son düzenleyen: Moderatör:

Hayır

Reis, HDD Sentinel indir health bak oradan HDD'nın, bir de SSD almayı düşün yavaştan istersen.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bak orada ayrılmamış yazıyor. Ona sağ tıkla ve yenı bölüm oluştura tıkla. Sorunun çözülmesi lazım.

Eki Görüntüle 2361690
Gerçekten anlayamıyorum bu diski.

Disk biçimi seçersem verilerim gider.

Evet gider. Muhtemelen disk yazarken bir kayma veya çizilme olmuş. Mejburi verilenize elveda etmek zorundasınız galiba. Benim bildiğim kadarı ile yine de diğer arkadaşlarda yardım etsin. Tabii hard diskinizde sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…