Hard Disk Flash Disk Gibi Kullanılır mı?

Daha fazla  
Ben bilgisayarıma format attırmayı düşünüyorum. Şu an Windows 8 kullanıyorum. 1 TB hard disk ve 120 GB SSD var kasamda. SSD'de Windows var, hard diskte oyunlarım var. Şimdi ben format attırmadan önce hard diski söksem, format atıldıktan sonra tekrar taksam flash disk kullanır gibi verilerim eskisi gibi çalışır mı?

Diyelim ki tekrar Windows 8 yüklettim sorun olmadı peki Windows 10 yükletirsem eski sürümdeki dosyalar bunda da çalışır mı?

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sabit diskler fazla taşınmayı sevmez. Mümkünse takılı bırakın. Sonuçta hangi bölümleri sileceğinizi biliyorsunuz. "Windows 10 yükletirsem" demişsin ama sen de yükleyebilirsin. Ayrıca Windows 8 ile Windows 10 uygulamaları neredeyse tamamen uyumlu. Yani birinde çalışan oyun, Redist paketleri kurulu ise çok yüksek ihtimalle çalışacaktır.

Format atarken karıştırma ihtimali için sökecekseniz eğer tavsiyem HDD nin kablolarını sökmeniz kafidir. Windows 10 a geçin sorun olmayacaktır. Herşeyiniz çalışacaktır. Eski-yeni diye bir şey olmayacaktır. Sadece SSD üzerindeki uygulamaları kaybedeceksiniz. HDD deki tüm uygulamalar tekrar kurulacak (SSD ye kurmak istedikleriniz yani ) ve çalışacaktır. Kısaca sorun yok diyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…