Hard disk formatlanmıyor: Clean is not allowed on the disk

stayinghome

Hectopat
Bilgisayarımda iki adet harddisk var: C ve E.
  • C (Windows) diski SSD. Boot diski.
  • E ise 1 TB'lık başka bir harddisk. SATA türü.

Windows'u tekrar yükleyeceğim fakat yüklemeden önce booted Drive olmayan E sürücüsünü formatlamak istiyorum. Diskpart denedim fakat olmadı ve E sürücüsünde "Boot" dosyası oluştu. "Bcd" ve bir sürü dosya var içinde. Silinmiyor. Sanırım sistem sürücüsü gibi mi görüyor bilgisayar anlamadım.

Disk management ekranında ise e sürücüsü "System, active, primary Partition" olarak yazıyor.
C sürücüsünde ise "Boot, page file, active, crash dump " vs. yazıyor.

Ve anlamadığım bir şekilde C sürücüsü booted disk olmasına rağmen disk Management'ta disk 1, e sürücüsü ise disk 0 olarak gözüküyor.

E sürücüsüne nasıl format atabilirim? Diskpart'ta denediğim zaman aynen şunu diyor: "Clean is not allowed on the disk containing the current Boot, System, pagefile, crashdump or hibernation volume" diyor. Ama ben bu sürücüye Windows yüklemedim hiç. Windows C'de.

Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, teşekkürler. Şöyle gelişti: Disk management'ta C ve E sürücülerim MBR oldukları için Windows yüklemesinin de MBR olması gerekiyormuş dolayısıyla Rufus'ta MBR yapıp USB'yi bootable yaptım.
Bu sefer windows yükleme sayfasına geldiginde, iki sürücünün olduğu ekranı gösterdiğinde E sürücüsünü formatla dedim ve formatlamayı yaptı. Fakat restart yaptığımda bu sefer bootmgr eksik dedi ve başlatamadı. Yine usb'den boot edip windows startup repair'dan düzelttim. Windows normal açıldı. Şu anda E sürücüsünde "Boot" dosyası da yok. Fakat hala format atamıyorum, sürücüye sağ tıklayıp.
Minitool'u indirdim, E'ye format atmak için Wipe disk diyorum fakat yine "this disk contains system partition..." diyor. Ama windows dediğim gibi C'de yüklü E'de değil. Bu nasıl oldu anlamadım.

Bir de Minitool'da mesela ikinci sürücüm olan E sürücüsü Disk 1 diye gözüküyor. Windows sürücüsü olan C ise Disk 2 olarak gözüküyor.

Diskpart'ta ise E sürücüsü Disk 0, C ise Disk 1 olarak gözüküyor.
Neden E'de Windows yüklüymüş gibi davranıyor anlamadım? Daha doğrusu E'de niye system partition olabilir?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…