Hard disk FPS düşmesi yapar mı?

Boranhiz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2 gün önce MSI B450M A Pro Max anakart ve Ryzen 5 3600 aldım fakat SSD'im yok. Sistemim şöyle:
  • MSI B450M A Pro Max anakart.
  • Ryzen 5 3600.
  • GTX 1050 Ti.
  • 1TB hard disk.
  • 600W.
  • 8 GB 2133 MHz RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek kanal RAM olmasından kaynaklı hocam bir tane daha aynı özelliklerde 8 GB RAM alırsan hem FPS artar hem de drop yemezsin.

SSD, HDD, M2... Bunlarin HICBIRI oyunda fps'i etkilemez. Oyunun ve bilgisayarin acilis surelerini cok degistireceklerdir ama fps ile alakasi yok. Sistem yavas hissetiriyorsa sata SSD almakta fayda var. 120GB'lik lar bile yeter.

AMD islemciler cok ram isterler, daha fazla performans icin yapabilecegin en iyi sey eksta ram almak olur

HDD veya SSD doğrudan FPS'e etki etmiyor diye biliyorum. SSD sadece oyunun daha hızlı açılmasını sağlar. Tabii yukarıdaki arkadaşın dediği gibi eski ve sağlıksız ise droplara yol açabilir. Eğer drop yaşıyorsanız muhtemelen RAM'den kaynaklı olabilir.

Arkadaşlar 2 gün önce MSI B450M A Pro Max anakart ve Ryzen 5 3600 aldım fakat SSD'im yok. Sistemim şöyle:
  • MSI B450M A Pro Max anakart.
  • Ryzen 5 3600.
  • GTX 1050 Ti.
  • 1TB hard disk.
  • 600W.
  • 8 GB 2133 MHz RAM.
Hard diskin durumu iyi ve yeni ise FPS'e etki etmez ancak oyunlar veya sistem açılırken SSD'ye göre daha fazla beklersiniz.

Genellikle SSD yükseltmesi konsollarda işe yarıyor, yükleme süreleri çok umrunda değil ise ve HDD'nin sağlığı iyi ise bence hala kullan.

Fakat Batman Arkham City, Hitman 2016 ya da CS:GO'da bile açılırken drop yiyorum. Özellikle Batman'ın 8 GB RAM'den fazlasını istemediğini bildiğim için hard diskten kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bir de bilgisayar açılırken hard diskten traktör gibi bir ses geliyor büyük ihtimal hard diskten çünkü sonradan bu ses gidiyor.
Edit: Harddiskim 2017 de alındı.
Arkadaşlar başka fikri olan yok mu?
zaten fps etkilemiyor fakat çok drop yiyorum. ekran kartım %99 da çalışıyor zaten.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…