Çözüldü Hard disk LLF (Low level format) sırasında donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Taha.dll

Hectopat
Daha fazla  
RAM
G.Skill TridentZ RGB 2x8 3200MHz 16GB
SSD veya HDD modeli
YMT (Huawei D15) 256GB SSD/ WD Purple 1TB HDD
Ekran kartı
Sapphire RX 6600
Anakart
ASUS Tuf B550M Plus
İşlemci
Ryzen 5 5600X
Merhaba, elimde WD Purple var ve bozuk diye ugras icin aldim. Ürün calisiyor fakat ne zaman LLF format uzerinde 14%'e gelse disk gorunmuyor ve cikartip takmak gerekiyor. Sosyal'de bayağı kullaniliyor ve basina gelen bulamadim, deneyimli veya gorusu olanlar kisiler yazmaktan cekinmeyin cunku ugrasma sansim mevcut. Simdiden teşekkürler.

Çözüm
Bozuk demişsin, ölü sektör varsa oraya yazamadığı için hard disk kilitleniyordur.

LLF disk sağlığı iyiyken yazılımsal sorunlardan kaynaklı bad sector hatalarını düzeltmek için kullanılır. Fiziksel olarak bozulmuş/yıpranmış, sağlığı düşük bir diski kurtaramaz.
Bozuk demişsin, ölü sektör varsa oraya yazamadığı için hard disk kilitleniyordur.

LLF disk sağlığı iyiyken yazılımsal sorunlardan kaynaklı bad sector hatalarını düzeltmek için kullanılır. Fiziksel olarak bozulmuş/yıpranmış, sağlığı düşük bir diski kurtaramaz.

Çözüm

Anladim hocam, sanirim benim problemim de bu. Peki herhangi bir diskte fiziksel yipranma nasıl anlasilir?

Peki herhangi bir diskte fiziksel yipranma nasıl anlasilir?
Çeşitli programlardan sağlığını kontrol edebilirsin. %80'in altında olan diskler genelde uzun ömürlü olmaz, tabii istisnalar vardır. %50'nin altına inildiğinde çöpe atman en doğrusu olur.

Disk kullanıldıkça, okuma ve yazma yapıldıkça dönmeden ve manyetizmadan kaynaklı olarak özelliğini yitirir. Yıllarca ve yoğun kullanılmış diskler, PCB'lerinin veya içerisindeki plakaların, iğnelerinin, motorunun ömrünü doldurmasıyla kullanılamaz hale gelebilir.

Teşekkür ederim verdiginiz detayli ve kullanisli bilgiler icin. Sorunum ve aklimdaki sorular cozulmustur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…