okankurubas Megapat Katılım 21 Eylül 2013 Mesajlar 996 Çözümler 2 Yer İzmir 28 Nisan 2021 #1 Selamlar dostlar, elimde 4TB hard disk var ben bunu maksimum kaça bölebilirim? Aslında istediğim 39-40 adet 100GB'lik bölümler oluşturmak. Böyle bir şey mümkün mü? Son düzenleyen: Moderatör: 28 Nisan 2021
Selamlar dostlar, elimde 4TB hard disk var ben bunu maksimum kaça bölebilirim? Aslında istediğim 39-40 adet 100GB'lik bölümler oluşturmak. Böyle bir şey mümkün mü?
L Lord Raiden Megapat Katılım 27 Eylül 2020 Mesajlar 6.233 Makaleler 14 Çözümler 113 28 Nisan 2021 #2 GPT yaparsanız neredeyse elle bölemeyeceğiniz kadar. 40 tane için GPT yapın diski. Elim değmişken nasılını da yazayım; Bu işlem sonrası diskin içindeki her şey silinir. Başlat>Çaıştır>diskpart list disk select disk x X=Disk numarası. Yanlış diski seçerseniz veri kaybı yaşarsınız. clean convert gpt exit Bu arada ver kaybı olmadan yapma yolları da var ama denemedim hiç. Son düzenleme: 28 Nisan 2021
GPT yaparsanız neredeyse elle bölemeyeceğiniz kadar. 40 tane için GPT yapın diski. Elim değmişken nasılını da yazayım; Bu işlem sonrası diskin içindeki her şey silinir. Başlat>Çaıştır>diskpart list disk select disk x X=Disk numarası. Yanlış diski seçerseniz veri kaybı yaşarsınız. clean convert gpt exit Bu arada ver kaybı olmadan yapma yolları da var ama denemedim hiç.