Hard disk sağlığı çok hızlı düşüyor

Egeusx

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, dün ikinci el bir PC aldım ve almadan önce test ettim, bir sorun yoktu. Hard Disk Sentinel falan yükledim, test ederken SSD'de sıkıntı yoktu. Sağlığı da %88'di. Hard disk ise %90 civarındaydı. Neyse, PC'yi aldım eve geldim, Windows 10 vardı, Windows 11 yükledim SSD'ye. Akşam oyunları yüklemeye başladım, GTA 5'i akşamdan yüklemeye bıraktım. Sabah kalktığımda monitörü açtım ve Steam, GTA %100 olunca disk hatası vermiş, doğrulama yaparken de disk hatası veriyordu. Neyse, yeniden başlattım PC'yi, düzeldi ve yüklendi. Hard Disk Sentinel yükleyeyim dedim, disk neden hata verdi acaba diye merak ettim. Bir baktım, hard disk sağlığı %66 olmuş. Bir GTA yüklendi ve durum böyle. Neyse dedim, 1 saat geçti ve tekrar baktım, sağlık %39 olmuştu. Bu neden oluyordur? Yardım edin, hard diskin markasını falan resimde koyuyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-07-01-01-13-34-185_com.miui.gallery-edit.jpg
    405,2 KB · Görüntüleme: 70
  • Screenshot_2024-07-01-01-13-16-964_com.miui.gallery-edit.jpg
    183,4 KB · Görüntüleme: 60
HDD'lerde sağlık %99 olduğu anda o HDD ölü sayılabilir %99'dan sonra ya sağlık çok hızlı düşer ya da dısk bir anda bozulur. Ama Hard Disk Sentinel'in verisine çok güvenme eğer diskte herhangi bir ses veya aşırı yavaş dosya aktarımı sorunu yoksa bir de HD tune ile badsector taraması yaptır. Hdsentinal bazen yanlış veri gösterebiliyor. Kısa süren hiçbir disk tesli %100 sağlıklı değildir. Ben HardDiskSentinel'e göre ölü olup sorunsuz çalışan diskler gördüm aynı şekilde HD sentinelde %100 olup ölü olan disklerde gördüm HD tune ile test yapıp sonucu paylaşırsan sevinirim.

Teşekkür ederim öncelilkle HDD tune ile geçen yapmıştım ve iki tane kırmızı çıkmıştı yarın yine yapıp atacağım.

Diskte ses veya yavaşlama sorunu yok sadece ilk oyun yüklediğimde GTA yüklemiştim ve sonunda disk hatası falan alıyordum neyse şu an oyle sorunlar yok ama hard disk sentinial sağlığı 39 gösteriyor HDD tune at demişsin atıyorum. Noktalı yeşil yerleri quick scan açıkken yaptım şimdi 2 gün önce de kapalıyken yapmıştım 2 tane kırmızı olmuştu çok uzun sürüyor şimdi yapmadım aynı zaten 1 tanesi başındaydı birtanesi sonlarda.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-04 175209.png
    43,6 KB · Görüntüleme: 32
  • Ekran görüntüsü 2024-07-04 174657.png
    184,1 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:

Health sekmesini de atın bakalım HD tuneden.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-04 222010.png
    55,3 KB · Görüntüleme: 50
  • downloadfile.png
    55,3 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…