Hard Disk'den gelen garip ses

Gurkan1963

Attopat
Merhabalar bilgisayarımda Seagate marka 1TB 7200RPM 64MB bir hard disk var. Hard Disk'i satın aldıktan yaklaşık 1 ay sonra ses çıkartmaya (kafa atma sesi değildir!) sistem kurulu olduğu halde mavi ekran vermeye GTA San Andreas, The Forest, CS:GO, Metin2, Crysis vs. birçok oyunda 20-30 saniyelik bilgisayar donmalarına neden oldu. Görev yöneticisi bile donmaya yanıt veremedi, bilgisayarı zorla kapatmak zorunda kalıyordum... Daha sonra hard Disk'i bir bilgisayar tamircisine götürdüğümde 2 gün boyunca test yapılarak bir sorun olmadığını söylediler. Son bir haftadır zamansız olarak (aniden, ne zaman olacağı belli olmuyor) hard disk gidip gelmeye, hard disk içerisinde sistem kurulu olduğu halde mavi ekran vermeye, bugün ise GTAV oynarken ses geldiğinde gidip gelmeye başladı. Sesin nasıl geldiği videoda bulunmaktadır. Hard Disk'deki sorunu bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Bilgisayar Özelliklerim:
PSU: Tigoes ATX-230W
Anakart: Gigabyte G41M-Combo
İşlemci: İntel Quad Core Q9400
Ekran Kartı: AMD R7 250 2GB 128Bit
Ram: 6GB
DVD/CD ROM: Kullanmıyorum

Harddisk'den Gelen Ses (Youtube)

Son düzenleme:
En güvenlisi HDD değiştirin yerine SSD alın.

HDD herhangi bir sarsıntı, düşme yaşadı mı?

HDD herhangi bir sarsıntı, düşme yaşadı mı?
Hiç bir şekilde yere düşme, sallanma olmadı.
Şuan evdeki başka bir bilgisayar üzerinden Hddye bad sector taraması yapıyorum şu ana kadar hiç hatalı sektör çıkmadı (Test %50 oranında tamamlandı) Ayrıca gelen ses bu bilgisayarda gelmiyor.
En güvenlisi HDD değiştirin yerine SSD alın.
Durumumuz olsa ssd hemen alacağım ama maalesef alamıyorum.
PSU'nun yetersiz olduğundan şüpheliyim 1 tb + 512gb hdd için 230W yeterli olurmu?

Son düzenleme:
PSU Watt'ı sisteme göre değişir işlemci ekran kartı vb.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…