Hard diskin bozulup bozulmadığını nasıl anlarız?

MertDefne

Picopat
Daha fazla  
Hard disk bugün biçimlendirdim. Sonra bilgisayarı yeniden başlattım fixing e stage 2 100 3 of 3 Total 57 eta yazısı geldi. Sonra hard diski biçimlendiremedim. Daha sonra hard diski bölüp tekrar biçimlendirdim. Fakat HD Tune ve CrystalDiskInfo programı ile test ettiğimde sorunlar olduğunu gördüm. Bu arada dün bu sürücüde oyun oynadığımda 2-3 defa watman hatası verdi. Bilgisayar yeniden başladı. Bu hatalar hard Disk'i bozmuş olabilir mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20221116_172503.jpg
    140,7 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_20221116_163702.jpg
    90,3 KB · Görüntüleme: 60
Hard diski kaç yıldır kullanıyorsunuz ?

Hard diski kaç yıldır kullanıyorsunuz?

2017 yılında laptop aldım. Onun içinden çıktı. Fakat bende önceki laptop (2011) var iken aldığım WD Black vardı. Ben onu yeni laptopta kullandım. Şu anda bozuk olan hard diski aktif 2 yıldır kasamda kullanıyorum. WD Black 2013- 2014 yılında aldım onu da kullanıyorum. Onda sorun yok.

İfadeler: TH6
Çok ısınıyor mu peki. Bide fiziksel olarak hasar gördü mü?

Çok ısınıyor mu peki. Bir de fiziksel olarak hasar gördü mü?

Hayır ömründe 40 dereceyi geçmemiştir. Genelde 20-25 derece arası kullanımı. Fiziksel bir hasar almadı sabit duruyordu. Aniden gelişti.

İfadeler: TH6
Peki hiç indirme sırasında veya HDD ile bir şey yaparken elektrik kesildi mi?

Peki hiç indirme sırasında veya HDD ile bir şey yaparken elektrik kesildi mi?

Elektrik kesilmedi. Ama oyunda iken 3-4 defa watman hatasından dolayı kapandı. WD'yi kullanırken de kapanırdı arada ama piyango bu diske vurdu galiba. Onun haricinde diski kullandığım sürece toplam 10 defa biçimlendirme yaptım. Ayrıca bu son Windows 11 22H2 sürümden dolayı son günlerde format attım PC'ye ama bu diskte veriler olduğu için hiç dokunmadım bu diske. Genelde bu diskte haftada 1-2 TB arası veri akışı oldu.

Sanırım WattMan hatası İşlemci ve Ekran kartıyla alakalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…