Hard diskler yavaş mıdır?

KatakiNotFound

Hectopat
Daha fazla  
Selam. Geçenlerde sağlığı %100 olan bir hard disk aldım. Fakat kullanılma süresi fazlaydı. Hem de bayağı bir fazlaydı. Ben bu diski satın aldım. Ve kullandığımda diski biçimlendirirken bilgisayarım donuyordu. Diske dosya aktarırken 55KB ile aktarıyordu Max 11. ardından videoyu açtığımda videonun açılmasını vesaire 5 6 saniye bekliyordum.

Depolama amacım sadece ama sadece video ve PDF. Sizce temiz 2TB bir HDD alsam bu sorunu yaşar mıyım? Dosya indiriken. Dosya aktarırken 55KB olarak aktarıyordu. Bu kadar yavaşlık olur mu hard diskte. Videolar yine böyle 5 6 saniyede mi açılır? Yoksa bu önceki HDD'nin bir sorunu muydu? Sadece video izleyip PDF okuyacağım.

HDD evet yavaştır fakat ucuzdur birde yaşam süreleri daha fazladır bunlar normal şeyler HDD'de kaliteli bir HDD alırsanız daha rahat edersiniz.

HDD evet yavaştır fakat ucuzdur birde yaşam süreleri daha fazladır bunlar normal şeyler HDD'de kaliteli bir HDD alırsanız daha rahat edersiniz.
Hocam yere düşse bile bozulabilecek şeyler, o yüzden pek uzun ömürlü olduğunu düşünmüyorum.

Hocam yere düşse bile bozulabilecek şeyler, o yüzden pek uzun ömürlü olduğunu düşünmüyorum.
Hocam bir zahmet yere düşmesin. Telefonlar bile yere düşünce ikiye ayrılıyor veya ayrılmasa bile içindeki ufak tefek bileşenler çıkıyor daha sonradan belli oluyor. Burada dayanıklılık bu açıdan bakmamak lazım

HDD'ler mekanik olduğu için yavaşlardır. Ve kullandıkçada yavaşlarlar, yıpranırlar. Bu yüzden çok az bir kesim ana disk olarak HDD kullanır.

Fakat ben WD'nin taşınabilir farklı HDD'sini kullanıyorum bu kadar yavaş değil. Bu saniyede Max 11MBmin 55KB dosya aktarımı yapıyor. Bilgisayara taktığımda yavaşlıyor videoları açmıyor vesaire.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…