Hard disk'ten 2K film izlenir mi?

Yakın zamanda 1 veya 2 TB ortalama bir hard disk almayi planlıyorum. 2K film izlerken videonun gec yuklenmesi gibi bir sıkıntı yaratır mı?

Hayır hiçbir problem olmaz 2K-4K tamamıyla işlenebilmesi gerekir filmde donma kasma olmaması gerekir
Mphc- classic öneririm işlemci yerine videoyu yani filmi ekran kartı işler ve daha kaliteli veya daha stabil bir sonuç alırsınız.
HDD'ler bu işin üstesinden gelir.

Hocam bende 2TB Toshiba P300 HDD vardı filmleri oradan izlediğimde bazen buffer dolması gibi takılmalar yapıyordu. Zaten biraz sesli çalışıyordu. Sanırım bu HDD'ye özel bir durum olabilir çünkü 4TB Western Digital de olmuyordu.

Toshiba 2TB 7200RPM 256MB cache
WD 4TB 5400RPM 64MB cache.

Biraz araştırdığımda bu 256MB cache bellekli disklerin sadece depo olarak kullanıldığında daha iyi ama diğer işlerde çok iyi olmadığı hızının düştüğünü öğrendim kendi içindeki kayıt sistemleri farklıymış.

Bu diskler yani 256MB cache olanlar SMR teknolojisi kullanıyor 64 olanlarda CMR

CMR olanlar hız stabilitesi olarak çok daha iyi deniyor. Bende buna inanıyorum çünkü 256 olan Toshiba ile büyük bir oyun yedeği kopyalarken 15-30 sn de bir sürekli hız sıfıra düşüp tekrar çıkıyordu. Oyunların çalışmasında bir problem yok ama dediğim gibi büyük dosya kopyalama ve filmleri oynatırken bu sorunu yaşıyordum.

SMRnin maliyeti daha ucuz olduğundan firmalar üretmeye geçmiş bazıları bu bilgiyi veriyor bazıları yazmıyor. Kısaca benim diskimde hiçbir problem yok her testi yaptım bad sector vs yok ama alırsan bu tip disklerden alma derim. Özellikle cache i 256 olanların hepsi böyle.

Misal bu disk CMR üstte

Bu disk ise SMR olan 256MB.

Bunları tek tek kendi sitesinde ürün kodu ile araştırarak bakman lazım. Hangisi olduğu.

Hocam bende 2TB Toshiba P300 HDD vardı filmleri oradan izlediğimde bazen buffer dolması gibi takılmalar yapıyordu. Zaten biraz sesli çalışıyordu. Sanırım bu HDD'ye özel bir durum olabilir çünkü 4TB Western Digital de olmuyordu.

Toshiba 2TB 7200RPM 256MB cache
WD 4TB 5400RPM 64MB cache.

Biraz araştırdığımda bu 256MB cache bellekli disklerin sadece depo olarak kullanıldığında daha iyi ama diğer işlerde çok iyi olmadığı hızının düştüğünü öğrendim kendi içindeki kayıt sistemleri farklıymış.

Bu diskler yani 256MB cache olanlar SMR teknolojisi kullanıyor 64 olanlarda CMR

CMR olanlar hız stabilitesi olarak çok daha iyi deniyor. Bende buna inanıyorum çünkü 256 olan Toshiba ile büyük bir oyun yedeği kopyalarken 15-30 sn de bir sürekli hız sıfıra düşüp tekrar çıkıyordu. Oyunların çalışmasında bir problem yok ama dediğim gibi büyük dosya kopyalama ve filmleri oynatırken bu sorunu yaşıyordum.

SMRnin maliyeti daha ucuz olduğundan firmalar üretmeye geçmiş bazıları bu bilgiyi veriyor bazıları yazmıyor. Kısaca benim diskimde hiçbir problem yok her testi yaptım bad sector vs yok ama alırsan bu tip disklerden alma derim. Özellikle cache i 256 olanların hepsi böyle.

Misal bu disk CMR üstte

Bu disk ise SMR olan 256MB.

Bunları tek tek kendi sitesinde ürün kodu ile araştırarak bakman lazım. Hangisi olduğu.
Hocam peki 1 TB CMR olarak ne önerirsiniz?

O zaman hocam tek önerim üstteki WD olan model çünkü bu disklerde genel olarak HDD'lerde çok fazla yenilenmiş disk satanlar olabiliyor. Satıcı olarak hiç Amazon veya Hepsiburada gibi büyük bir satıcı bulamadım. Yani N11'e güvenmem pek Hepsiburada'da satıcılar var oradan alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı