"Hard Drive Self Monitöring System has reported a parameter" Hatası

Dareeque

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar.
Bilgisayarımda daha önceden herhangi bir sorun yokken ve bir sorunla karşılaşmamışken bilgisayarımı açmaya çalıştığımda bir anda bu ekranla karşılaştım. Boot seçeneklerini değiştirme veya farklı başlatma seçeneklerini denesem bile bu ekranı geçemedim. F2'ye bastığımda ise BIOS'a yönlendirmekte. Biraz araştırdığımda BIOS'tan Security Boot & S.M.A.R.T tarzı seçeneklerin kapatılması gerektiği yazıyordu fakat onlar da BIOS ayarlarımda yok. Çözüm hakkında bir bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Yoksa hard disk mefta mı olmuş kurtaramaz mıyım?

HDD BIOS'ta gözüküyor mu? Gözükmüyorsa dediğiniz gibi mefta olabilir. HDD'yi farklı slotlara takmayı deneyin ve kablo bağlantılarını da kontrol edin. Mümkünse bir de farklı bilgisayara takıp deneyin.
Evet HDD BIOS'ta görünüyor. Farklı bir SATA ile bağladım yine aynı soruna devam etti. Şimdilik başka bilgisayarda deneme şansımda bulunmuyor

Evet HDD BIOS'ta görünüyor. Farklı bir SATA ile bağladım yine aynı soruna devam etti. Şimdilik başka bilgisayarda deneme şansımda bulunmuyor

BIOS'unuzu göremediğimiz için bir şey diyemiyorum. Tüm menülere göz atın, Security Boot ve Smart ile ilgili bir ayar olabilir. Bu ayarların ismi de farklı şekilde gözüküyor olabilir. Advanced menüsüne dikkatli bakın özellikle. BIOS'u varsayılan ayarlara döndürün. Bir de BIOS güncellemesi yapmayı deneyin.

BIOS'ta bayağı bir gezindim fakat o seçenekleri bulamadım. Eski bir anakart ve sistemim var. BIOS güncellemesini bilgisayar açılmadan yapabilir miyim? BIOS ekranım resimdeki gibi. Advanced BIOS Features te o seçenekler bulunmuyor.
Diskte hata varsa bu uyarı çıkar. Bunu bir fırsata çevirip SSD alabilirsiniz. Ayrıca S.M. A.R. T. Ayarını kapatmak da bunu ancak görmezden gelmek anlamına gelir.
Smart ayarını BIOS'ta bulamadım, olmadığına da emin sayılırım. Amacım bilgisayarı açıp verileri yedekleyebilmek. Diğer türlü zaten değiştireceğim belli ki yakın zamanda komple gidecek. Tabii çoktan gitmediyse.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2019-10-21 at 11.48.36.jpeg
    166,2 KB · Görüntüleme: 57
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…