Hard reset ile sıfırlama aynı mı?

harella

Centipat
Daha fazla  
Sıfırlama ile hard rrset aynı mıdır? Ben değil diye biliyorum ama başka bir forumda aynı ve bu forum da neredeyse fark yok gibi yazılar gördüm. Telefonuma trojan bulaştığı için hard reset atmıştım. Sıfırlama ile. Gitmeyeceğini biliyorum. Ama bunlar aynı vrya aralarında çok az fark var ise herhangi virüs gitmeyebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Aynı değil.

Sıfırlama sadece sistemi sıfırlar. Windows dosyaları gitmez bu yüzden de profesyonel bir virüs ise sıfırlama ile gitmeyebilir.
Hard Reset tüm diski siler ve yükleyebilmen için Windows yükleyiciye sahip bir Belleğe ihtiyacın olur.

Sıfırlama aynı sistem üzerinde tamamen dosya temizliği yapar.

Hard reset, Android'i telefondan silip tekrar kurar. Bu yüzden daha sağlıklıdır.

Sıfırlama, telefonun ayarlarını ve kişisel verilerini siler, ancak Android işletim sistemini korur. Hard reset ise, telefonun tüm verilerini ve Android işletim sistemini siler ve yeniden kurar. Bu nedenle, hard reset daha güvenli ve etkili bir yöntemdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir sürü yanlış bilgi var.

Sıfırlama ile hard reset dediğimiz işlem aynıdır.

Sıfırlama Android'in ayarları üzerinden yapılır. Seçenek seçilir, Android sistemi telefonu recovery moduna alarak otomatik userdata ve cache bölümlerini temizler.

Hard reset ise recovery moduna manuel olarak girilerek yapılır. Seçeneği seçeriz, userdata ve cache bölümleri temizlenir.

Birinde manuel temizlik yaparken ötekinde sistem otomatik olarak işlemleri gerçekleştirir.

Ayrıca telefon üzerinden root olmamak şartıyla ve bilgisayar desteksiz hiçbir işlem System, vendor, system_ext, product gibi bölümleri silmez.

Sistem güncelleme işleminde ota paketi userdata içinde tutulur, recovery moduna cihaz girer ve ota paketini tıpkı TWRP üzerinden ROM atarmış gibi flashlar. Tek farkı işlemi dirty flash gibi yapar ve üretici tarafından signed durumdadır.

Yani hard reset trojanı silmez mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…