Harddisk Arızası

THEVoyd

Hectopat
Dün GTA 5'i Steam aracılığıyla bilgisayarıma indirdim ve iner inmez hemen sabırsızlıkla oyunu açmaya çalıştım ve önüme tanımlanamayan 16Bit uygulama diye bir sorun çıkardı ve yanlış hatırlamıyorsam bu uygulama GTA 5 dizininin içindeki Installers Klasöründe bulunan Rockstar Games Launcher hakkındaydı. Bende hemen o klasöre gitmek için bilgisayarıma girdim ve bir anda yanıt vermemeye başladı ve aniden kapandı daha sonra Chrome'a girdim ve o da bir süre sonra yanıt vermemeye başladı ve kapandı, bende daha sonra Lenovo'nun Lenovo Vantage uygulamasına girdim ve orada bilgisayar taraması yaptım (sonuçlar resimde), daha sonrada "Bozuk Kesimleri Kurtar'a" bastım ve yaklaşık 9 saat sonra anca %7 olabilmişti ve bende pes ettim. Yardımcı olursanız sevinirim eğer burada kendim yapamayacağım bir şeyse bilgisayarın garantisi devam ediyor ama canlı derslerim olduğu içinde bilgisayardan uzak kalmamam gerekiyor.

●Bilgisayar eski değil 1 yıllık.
● Chrome'dan sadece Fotoğraf ve gerçekten güvenilir sitelerden (MSI Afterburner, Twitch Studio vb. tanınmış şirketlerin uygulamaları) indirmeler yapıyorum.
●Bilgisayar modeli fotoğrafta sol üstte.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (17).png
    37,7 KB · Görüntüleme: 71
HD tune indirip kurun ve ekran görüntüsü paylaşın

Diskinizin ne kadarı dolu? % 85 ~ 90 üzeri sorun çıkarabilir.

HD Tune ile görüntü paylaşabilirseniz daha kesin yanıtlar verebiliriz.

Smart testini yaptımı yoksa siz mi yarıda kestiniz? Eğer Smart testi başarısız ise doğrudan bu HDD üzerindeki kontrol kartı ile alakalıdır. Yüksek yazma hızında uzun süreli olarak HDD'yi çalıştırdığınız zaman böyle sorunlar olabilmekte.

HD tune indirip kurun ve ekran görüntüsü paylaşın
Tam testin yarısındayken HDD komple bozuldu bilgisayar görmüyor artık.
Yarıda kesmedim kendisi yaptı, peki bozulursa ne yapmam gerekiyor böyle bir durumda?
Diskinizin ne kadarı dolu? % 85 ~ 90 üzeri sorun çıkarabilir.

HD Tune ile görüntü paylaşabilirseniz daha kesin yanıtlar verebiliriz.
Yaklaşık %50 ~ 60 arası birşey doluydu.

Tam testin yarısındayken HDD komple bozuldu bilgisayar görmüyor artık.

Yarıda kesmedim kendisi yaptı, peki bozulursa ne yapmam gerekiyor böyle bir durumda?

Yaklaşık %50 ~ 60 arası birşey doluydu.
HDD mevta olmuş anlaşılan yeni bir HDD almanız gerek.

@THEVoyd Smart bozulduysa maalesef emekli olmuştur. İnşallah içinde önemli bir veri yoktur. Bir tek şey önerebilirim. Belki bir umut olursa olur en azından disk yöneticisinde görebilirsiniz bir ihtimal. HDD'yi sistemden sökün. PC'yi açın daha sonra masaüstüne geldiğiniz zaman HDD'yi takın. 2dk bekledikten sonra sistemi 'yeniden başlatın'. Bir ümit disk yönetiminde görebilirsiniz.

Çok yanlış bir yöntem PC açıkken hiç bir bileşeni söküp takmayın arızaya sebep olursunuz.

Çok yanlış bir yöntem PC açıkken hiçbir bileşeni söküp takmayın arızaya sebep olursunuz.

Ekran kartını sök tak demiyoruz ki zaten HDD artık rahmetli olmuş. Üstüne söküyor sökse haklısınız. Takmasında bir mahsur olmamalı kendim çok yaptım benimkinde de aynı sorun oluşmuştu. HDD şu an rafta öyle bakıp ah çekiyorum arada.

Acemilik zamanlarımda 2 tane 160Gb lık Samsung HDD'leri böyle yaparak çöp etmiştim (o zamanlar 160GB HDD iyi paraydı)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…