Harddisk bilgisayarı yavaşlatır mı?

Heinz.Guderian

Megapat
Bu bilgisayar bana ilk geldiğinde böyle değildi. Hızlıydı. 3-4 senedir ise yavaş. Düzelmesi için birçok defa format attım, içini temizledim, işlemcinin macununu yeniledim. Sorun bilgisayar ısısı da değil, işletim sistemini kaldıramama da değil, çünkü 2 GB RAM'im var ve XP kursam dahi kasıyor. Facebook ve YouTube'da dahi bilgisayar kasıyor. Harddiskten şüphelendim ve HD Tune yazılımı ile tarama yaptım. Anladığım kadarıyla harddiskin durumu kötü. Yavaşlığın sebebi bu harddisk olabilir mi? Oyun oynayan biri değilim. Sadece internette geziniyorum. İşlemci ısısı vs. yüksek değil.

Bilgisayar özellikleri:

İşletim Sistemi: Windows 10 Home x86
RAM: 2 GB DDr2
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 9500 GT
Harddisk: ST3160815AS (160 GB)

Son düzenleyen: Moderatör:
SATA 3 girişi sende olmaz ama SATA 2 olsa yine SSD alsan arada dağlar kadar fark olur ve DDR2 Ram pahalı değil, boş slot varsa 2 GB ekle 4 GB mis gibi olur. İnternet bilgisayarı olduğu için 240 GB işini fazlası ile görür ama 500+ istiyorsan HDD'de alabilirsin tabi. Ek olarak kasma konusunda sürücülerin hayati öneme sahip olduğunu unutmayalım. F/P ürün olan Adata 240 GB SSD işini görür = Captcha Verification Şuan tarayıcın W10 gözüküyor eğer dediğin sistemde W10 kuruluysa kasar tabi W7 üstü kurmayın sorun olsa bile W10 sağlıklı olmaz.

2GB RAM'li dizüstü bilgisayarıma Windows 10 kurmuştum ve kasmadan, sorunsuz çalışıyordu ki işlemcisi Intel Celeron'du ve ekran kartı da yoktu. Yani onda kasmıyorsa sizde de kasmamalı.

SSD tavsiye ederim. Yapabilirseniz RAM ilavesi yapmak da iyi olacaktır.

RAM'i 4 GB'a çıkartın, 128 GB SSD alın mis gibi olur 2-3 sene daha oyun oynamadan tüm işlerinizi görürsünüz.

Arkadaşlar, herkes SSD önermiş ama bu sistem için SSD'ye hiç gerek yok ve SSD alıp taksam bile böyle bir sistem için hiç değmez. Evdeki diğer bilgisayarın 3 GB DDr2 RAM'i var, Windows 10'u sorunsuz çalıştırıyor. Onda da HDD var. Bu sorunlu bilgisayarın 2 GB DDr2 RAM'i var ve bu da HDD'li. Yani eğer sorunum HDD ise HDD değiştireceğim.

Sorun sadece tarayıcıda mı? Yoksa bilgisayarda gezinirken de yavaşlık hissediyor musunuz?

Gezinirken de yavaşlık var. Şu an Windows 10 var, iki sürücü ve bir tarayıcı yüklü sadece. Ona rağmen kasıyor. Başlat menüsüne tıkladığımda vs. gecikmeli açılıyor.
Evde bir tane 80 GB 7200 RPM HDD buldum. HD Tune ile tarattım. Bad Sector çıkmadı, herhangi bir sorunu da yokmuş. Ona da Windows 10 yükledim fakat hafif bir hızlanma hariç bir şey değişmedi. İşletim sistemini kaldırmadığını zannetmiyorum ama Windows 7 kurup deneyeceğim yeni HDD'ye. Sonucu yazarım buraya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…