Harddisk BIOS'ta görünmüyor

Kozbisov_

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selamlar herkese, sistemi ilk topladığımda elimde bulunan Seagate 2TB harici harddiskin içerisindeki adaptörü vs. çıkarıp harddiski kasaya sata güç girişinden bağladım. Kullanımımda sorun olmuyor bilgisayarım harddiski görüyor, ilk kurulum esnasında biçimlendirip D: diski olarak sisteme tanıtmıştım. Ancak biraz önce fark ettim ki harddisk BIOS'ta gözükmüyor, SATA1 girişi takılı değil şeklinde görünüyor. Ayrıca muhtemelen sistem harddiski hala çıkarılabilir olarak görüyor olabilir. Bunu nasıl düzeltirim? Biçimlendirme yapmadan bu mümkün mü? İçerisinde 1TB kadar dosya var şuan ve temizlemek istemiyorum.

Disk Yönetiminde diskler aşağıdaki gibi:

Forumda bu konuda yardımcı olabilecek birileri vardır sanıyorum.
Ayrıca muhtemelen sistem harddiski hala çıkarılabilir olarak görüyor olabilir. Bunu nasıl düzeltirim?

Şu kısımda bahsettiğim şeyi biraz daha açayım hazır konuyu tazelemişken: Bilgisayarı başlattığımda bazen harddiskin görünmesi için birkaç dakika beklemem gerekiyor, ayrıca harddisk geldiğinde USB takınca sağ alttan çıkan bu cihazla ne yapmak istersiniz tarzı bildirim geliyor. Bilgisayarımın bunu sıradan bir harddisk gibi görmesini nasıl sağlarım?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…