Harddisk Birleştirme Verilerin Silinmesine Neden Olur Mu?

Erhan Atay

Hectopat
Bilgisayarın performansını arttırmak için harddiski birleştirmek istiyorum ama format attığımda arşivlediğim dosyalar silinmesini istemiyorum. Ne yapmam lazım?

Format atsan silinir de arkadaşım biraz açıklayıcı ol neden bahsettiğini anlamıyoruz. Sisteminde RAID kurulu da tek diske mi indirmek istiyorsun?

Yok yerel D ve yerel C olarak ayrılmış, ben hep C-ye format atıyorum, D-ki dosyalar silinmeden kalıyordu.

Yok yerel d ve yerel c olarak ayrılmış,ben hep c-ye format atıyorum,d-ki dosyalar silinmeden kalıyordu.

Evet birleştirirsen silinir. Zaten birleştirebilmen için disk yönetiminden sağdaki bölüntüyü silip soldaki bölüntüye eklemen lazım. Eğer C'de yeterince yer varsa önce arşivi c'ye taşıyıp sonra birleştirebilirsiniz.

Arkadaşım ne sorduğunu daha kendin bilmiyorsun! Dur bi açıklayayım da iyi oku da öğren!

Şimdi birincisi performans artışı için diski birleştireyim gibi saçma sapan, deli saçması bi cümle kurmuşsun ki bu cümleyi saçmalaştıran veriler silinir mi olmuş.

İlk olarak disk birleştirme, senin dediğin şu performansı artıran, defrag işlemidir. Diskteki bölünmüş dosyaları düzene sokar, bir araya toplar vesaire.

Eğer yanlış anlamadıysam sen bundan bahsetmiyorsun. Sen diyorsun ki ben C ile D'yi birleştiricem, verilerim silinir mi. Buna cevabım nasıl yaptığına bağlı. Bu iş için Minitool Partition Wizard ya da Easus gibi bir program kullanırsan verilerin silinmez.

Şimdi senin ikinci saçmaladığın kısım şurada: C ve D'yi birleştirdim, sonra format atarken veriler silinir mi? Yahu güzel kardeşim, akıl var mantık var. Format atarken C'yi silmiyor musun, siliyorsun. Eee? D gitti. D'deki dosyalarını C'ye ekledin. C'yi de formatladın. Ne oldu? Bundan sonrasını tahmin ediyorsundur artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…