Ses çok yüksek seviyede geliyorsa şüphelenebilirsiniz. Eskimiş diskler ve Seagate marka diskler genelde bu ses sorununa direkt adaydır. Performansında sorun yoksa bir sorun olacağını sanmıyorum. HD Tune Pro kurup Health sayfasında G-Sense (G-Sensor) değeri varsa ve 0'dan büyükse o zaman disk geçmişte çalışırken bir darbe almıştır. Sese bu sebep olur genelde.
Sürekli oluyorsa sorun var bence ama arada bir ses çıkartması normal gibi. Zaten diskin içinde ince bir parça başka bir parça üzerinde gidip geliyor diye biliyorum Sonuçta mekanik araçlar. Ama ses çok fazlaysa ve sıfır aldıysanız geri götürüp bir gösterin.
Hard disk'lerden boyle sesler cikar aslinda, dogaldir. Fakat "fareye her tiklandiginda 1-2 saniyelik ses gelmesi" pek de normal degil. 320 GB olduguna gore muhtemelen sifir degildir, sıkıntılı olma ihtimali yuksek. Ayrica gereginden fazla agir calisiyorsa, sorunludur.
Eğer sistem HDD ye kurulu ise ve sen HDD de olan bir dosyayı açarken bu sesi duyuyorsan bu gayet doğal, Arka planda da sistem hizmet vb şeyler disk kullanır. Ama sürekli ve HDD gerektiren bir şey olmadığın da bile duyuyorsan sıkıntı var.
320 GB deyince benim ilk aklıma gelen ikinci el yıpranmış bir harddisk olduğu, öyle ki bende arkdaşımın bana verdiği eski 1 TB harddisk var onda bile bu tarz sıkıntılar vardı.