Ses çok yüksek seviyede geliyorsa şüphelenebilirsiniz. Eskimiş diskler ve Seagate marka diskler genelde bu ses sorununa direkt adaydır. Performansında sorun yoksa bir sorun olacağını sanmıyorum. HD Tune Pro kurup Health sayfasında G-Sense (G-Sensor) değeri varsa ve 0'dan büyükse o zaman disk geçmişte çalışırken bir darbe almıştır. Sese bu sebep olur genelde.
Sanırsam o diskin üstüne baya veri yazılmış ondan bu sesi yapıyor. HDD Low Level ile diski komple formatla ve HD Tune ile bad sector taraması yap. Sistemin 320GB diske kurulu ise mouse ile her işlem yaptığında diskin içinde veri bulmaya çalıştığı için ses geliyor, tabi bu ses aşırı geliyorsa o zaman şüphelenebiliriz. Bendede 1TB WD var 1.5 senedir kullanıyorum şuan 800GB alanı dolu ve diskte işlem yapınca bende de sesler çıkıyor Bad taramasını mutlaka yap
Ses çok yüksek seviyede geliyorsa şüphelenebilirsiniz. Eskimiş diskler ve Seagate marka diskler genelde bu ses sorununa direkt adaydır. Performansında sorun yoksa bir sorun olacağını sanmıyorum. HD Tune Pro kurup Health sayfasında G-Sense (G-Sensor) değeri varsa ve 0'dan büyükse o zaman disk geçmişte çalışırken bir darbe almıştır. Sese bu sebep olur genelde.
Hard disk'lerden boyle sesler cikar aslinda, dogaldir. Fakat "fareye her tiklandiginda 1-2 saniyelik ses gelmesi" pek de normal degil. 320 GB olduguna gore muhtemelen sifir degildir, sıkıntılı olma ihtimali yuksek. Ayrica gereginden fazla agir calisiyorsa, sorunludur.
Hız sorunu yoksa kullanabilirsiniz. Eskiyen disklerde bu sesler normal. Diskin bozulması bu seslerle değil, darbelerle olur. Güzel kullanın yeni diskinizi.
Hız sorunu yoksa kullanabilirsiniz. Eskiyen disklerde bu sesler normal. Diskin bozulması bu seslerle değil, darbelerle olur. Güzel kullanın yeni diskinizi.