Harddisk Click Sesi ve Donmalar

TheWolverine07

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese selam. Seagate 1TB harddisk sahibiyim. Harddiski alalı ortalama 3.5 yıl oldu. Yaklaşık 1 haftadır harddiskten Click sesi (mouse ile bir yere tıklama sesi gibi) ve bazı cızırtı sesleri geliyor. Bunun yanı sıra bilgisayar masaüstünde bile kasıyor ve mavi ekran hatasi veriyor. Çözüm için yaptıklarım şunlardır:

1)Temiz ve orijinal Windows 10 kurulumu
-Çözüm sunmadı.

2)HD Tune ile detaylı Error Scan taraması
-Taramayı detaylı yaptım ve hiç hata bulunamadı.

3)HD Sentiel ile health değerlerini inceleme
-Health kısmında sağlık durumu %100 görünüyor.

Donanınlarım ve Windows
AMD APU 7870K
MSI A68HM E33
G.Skill 2400MHz RAM
MSI GTX 1050 Gaming X
orijinal Windows 10
Özetle ne yaptıysam çözüm bulamadım. Çözüm bulmama yardımı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Okuma yazma hızlarına baktınızmı hd tune ile.

Diski birleştirmezsen, takır-tukur sesler gelir.

Okuma yazma hızlarına baktınızmı hd tune ile.
Baktım min 90max 140 yazıyordu.
Diski birleştirmezsen, takır-tukur sesler gelir.
Eki Görüntüle 436165
Disk birleştirmesen kastınız nedir zira benim bilgisayarsa sadece C var ve bölümlere ayırmadım.
Umarım hatalı sektör yoktur, genellikle o durumda olur bu ses. Tedavisi yeni bir disk almak olur.
Hd tune taramasında Bad Sector problemiyle karşılaşmamıştı ama nasıl emin olabiliriz?

Diskin kafa yapıyor ve kurtulmak için ancak aynı modelde olan bir disk ile kafaları değiştirmek gerekir ki genelde işe yaramıyor.

Hd tune taramasında Bad Sector problemiyle karşılaşmamıştı ama nasıl emin olabiliriz?
Bad Sector en beklenmedik anda sistemi çakılı bırakır, sistem donar kalır, ya da aşırı yavaş çalışır, kopyalama esnasında büyük bir parça dosya kopyalamaz veya taşımaz. Program bulmadıysa çok endişeye gerek yok diyebilirim ama güvebilir bir yazılımsa.

Diskin kafa yapıyor ve kurtulmak için ancak aynı modelde olan bir disk ile kafaları değiştirmek gerekir ki genelde işe yaramıyor.
Peki mavi ekran (kişisel bilgisayarınız bir sorun ile karşılaştı yeniden başlatılması gerekiyor) hatası ile bir bağlantısı var mıdır?

Peki bu problemi nasıl çözebilirim ve kullandığım program HD Tune Pro bildiğim kadarıyla hata algılayamadı.
O durumda direkt okumayı keser, işletim sistemi de onda ise mavi ekran muhtemel.
İşletim sistemim bu hdd üzerine kurulu. Korkum ise gidip yeni bir Hdd veya Ssd aldığımda sorunun çözülmeyecek olması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…