Harddisk Click Sesi ve Donmalar

Peki bu problemi nasıl çözebilirim ve kullandığım program HD Tune Pro bildiğim kadarıyla hata algılayamadı.
HDD'de bad sector olduğundan emin olursanız, buna neyin sebep olduğunu düşünmelisiniz. Virüs, bilgisayarı güç tuşuyla kapatma, yanlış biçimlendirme gibi. Sistemde güç yetersizliği veya bozuk bir diğer aygıt, statik elektirik yapan bir kasadan tutun, tüm etkenler düşünülürse, yeni bir SSD çok kolay hasar görmez.

Sistem üzerinde bad sector olup olmadığından nasıl emin olabilirim?

Postda da belirtmiştim tarama sonucu 1 tane bile kırmızı alan yoktu.
Bu iyiye işaret her zaman. Diskin bir de okuma kafası var, mekanik aksam kısmı. Araçla taşınırken ya da darbe aldıysa çalışır durumdayken sarsıldıysa oynayabiliyor. Takılmalar da bununla ilgili olmalı.

Geçen hafta araçla yaklaşık 100km yayladan şehire taşıdım. Bu arada günlük kullanımda donma ve takılmalar mevcut hem de yüksek oranda.

Geçen hafta araçla yaklaşık 100km yayladan şehire taşıdım. Bu arada günlük kullanımda donma ve takılmalar mevcut hem de yüksek oranda.
Takılmalar oluyor kısmını atlamışım, o yüzden düzenledim. Diski başka bir PC'de test etmenizi önerebilirim ancak netice yine aynı olacak büyük ihtimalle.

Dostlar problemi çözdüm. Buraya aşamaları yazıyorum belki benim durumumda olanlar çözüm bulabilir.
Harddisk de Bad Sector olmadığına HD Tune taramaları ile emin oldum, diğer programlar da (HD Sentinel vb ) sağlık durumunu iyi gösteriyordu. Ardından çeşitli forumlarda araştırdığıma göre harddiskten gelen ''click'' seslerinin kafa vurma ya da kafa atma sesi olduğunu öğrendim ve bir forumda denk geldiğim yöntemi uygulamaya karar verdim. Yöntem şuydu:
HDD'yi poşete koyarak ( 2 adet buzdolabı poşetine sardım) havasını aldım ve ağzını sıkıca bağladım. Gece uyumadan önce buzluğa (derin dondurucu) koydum ve sabah buzluktan alır almaz poşetinden çıkartıp bir havluya sardım ve direk bilgisayara bağlayıp çalıştırdım. Yaklaşık 15-20 dakika havlunun içerisinde çalışır vaziyette kaldı sonra bilgisayarı kapattım. Harddiski alıp havlu içerisinde oda sıcaklığına gelmesini bekledim ve tekrar bilgisayara normal şekilde bağladığımda ''click'' sesi problemimin çözüldüğünü gördüm. Yaklaşık 1 saattir bilgisayarı kullanmaktayım ve bir problem donma veya mavi ekranla karşılaşmadım. Bir kaç test uyguladıktan sonra tekrar buraya not düşeceğim. Şimdiden saygı ve sevgiyle kalın..

şaka yapıyorsun heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…