Harddisk Gözükmüyor

eminilhan

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar
Seagate 1 TB harddiskim var. İçerisinde önemli bilgilerim var. Harddiski 2-3 bilgisayara taktım fakat bilgisayarda okunmuyor. Disk yönetiminde raw olarakta gözükmüyor. Bilgisayar disk olduğunu bile algılamıyor. Aygıt yöneticisinde bazen "Bilinmeyen USB aygıtı" olarak gözüküyor bazende "Seagate Expansion SCSI Disk Device" olarak disk sürücülerinde gözüküyor. Fakat bir türlü diski disk yöneticisinde veya bilgisayarımda göremiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.

DİSKPART ile kontrol ettiniz mi.?

Başlat çalıştır'a diskpart yazıp girdikten sonra aşağıda ki komutu uygulayıp ekran görüntüsü paylaşabilir misin.
Kod:
list disk

BIOS'ta da HDD olarak görünmüyorsa bu HDD'nizde ciddi bir donanım sıkıntısı var demektir, işletim sistemiyle ilk kurulan HDD otomatik yazılımı (firmware) silinmişse aygıt yöneticisinde HDD olarak gözükmeyebilir, ama BIOS'tan HDD olarak görünmesi çok daha önemlidir. Kolay gelsin.

Harddiskten değişik sesler geliyordu arkadaşlar az önce ırzına geçtim resmen Başını falan söktüm okuyucusunu, bozuk olan oydu. Sadece disk kısmı kaldı. Sökülüp başka harddiske takılabilir mi?

Bildiğim kadarıyla çalışmaz artık

Çalışan bir harddiskin diskiyle değiştirilirse çalışır ya. Mantıki olarak çalışır sanki yani.

Emin değilim ama hava almasıyla ilgili bir problem vardı sanki, çalışmıyordu mekanik diskler. Ama bilen birine danışmak lazım konuyu tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…