Harddisk kendini neden sıfırlar?

Daha fazla  
Geçenlerde anakartım bozulmuştu ben de garantiye gönderdim, anakartın chipseti bozulmuş onu değiştirmişler.

Bilgisayarı toplamak için bilgisayar tamircisine gittiğimde tamirci bana harddiskin kendini sıfırladığını söyledi. UEFI anakart olduğu için anakart bozulduğunda böyle olabilir dedi.

Harddiskimin içinde yaklaşık 1 TB'lık veri vardı tamirci bana istersen %50 şansla içindekileri kurtarabileceğini söyledi. Sizce bu adama güvenmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Harddisk kendini sıfırlamaz. Aynı boyutta başka bir diske verileri aktarabilirsin. Bu olasılık verilerin neredeyse tamamını aktarabilmeni sağlar. Tabi ki sabit diske alt seviye temizlik veya değişim yapılmadıysa bu mümkündür.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuda şunu söylemek istiyorum. Sürekli aktif disklerde verilerinizi depolamanız halinde disk bozulursa verilerinizi kaybetmeye hazırlıklı olun. Önerim önemli verilerinizi harici disklerde depolamanızdır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı