Harddisk okuma hızı düşüklüğü neleri etkiler?

mertyldz

Hectopat
İntel i5 650
8 GB RAM
500 GB 7200 RPM
400W PSU
Msi RX 460 4 GB

Ben bu sistemle performans kaybı yaşıyorum. Bilgisayarcıya götürdüğüm zaman harddiskin okuma hızı düşük dedi. Açıkçası ben şüphe duyuyorum çünkü hangi sorunla gidersem aynı şeyi diyor internet hızlı olduğu halde videolarda ve oyunlarda performans kaybı yaşıyorum sizin düşünceleriniz nelerdir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD okuma yazma gündelik nette takılmanı, dosya, video gibi şeyleri kopyalamayı etkiler, sistemin açılış sürelerine etki eder, oyun yüklemelerine etki eder, HDD de bad sectör varsa da oyun oynayamanı bile engeller, FPS dropları yüzünden oyunları oynayamazsın. Senin yaşadığın sorunlar tam olarak nedir?

Açılma hızında herhangi bir sorun yok diye tahmin ediyorum ama,açıldığında yavaş dosya yüklüyo,twitchde canlı yayınları kaynaktan izleyemiyorum,csgo da fps yi maksimum yapınca ping çıkıyo vs. Bu tip sorunlarla karşılaşıyorum aceba hdd mi değiştirmelimiyim? Lütfen cevabı bilen varsa yazsın

Oyunun yükleme ekranı bölümünün uzun sürmesine, sistem hdd de ise Windows un yavaş açılmasına, veri aktarımı, yedekleme gibi işlemlerde yavaşlama neden olur.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı