Harddisk performans düşmesi

LightSelami

Kilopat
Daha fazla  
HDD Caddy ile kullandığım harddisk bu günlerde GTA 5 oynarken donmalar meydana geldiğini fark ettim. Harddisk Sentinal'dan kontrol ettiğim'de performansın %86'ya düştüğünü ve 10dk sonra %84 olduğunu fark ettim. Bunun sebebi nedir? Sağlığı %100 geçen hafta HD Tune ile test ettiğim'de bad Sector'de yoktu. Aşağıda bu yazılar yazıyor.

Disk iletişimi ile anasistem arasında 25011 kez sorunlar oluştu.
Ani sistem çökmesi, yeniden başlatma, mavi ekran, erişilemeyen dosya (lar)/klasör (ler) durumunda, veri ve güç kablolarını, bağlantıları doğrulamanız ve mümkünse daha fazla problemi önlemek için farklı kabloları denemeniz önerilir.
Daha fazla bilgi: Hard disk case: communication errors

Hiçbir işlem yapmanıza gerek yok.

Caddy veri iletişiminde zora girince sorun yapıyor olabilir.
Defrag yapman biraz faydalı olur. Disk beş yıldan eski ise normal sorun göstermesi.

Daha 2 yillik hocam.
Performans kısmı git gide azalıyor.
Harddiski harici disk kutusuna takip test ettim sonuç aynı gözüküyordu programı silip yükleyince düzeldi. Tekrar Caddy'e takınca yine düşmeye başladı. Harddisk intiharmı ediyor hocam durduk yere neden böyle bir şey yapmaya başladı.
Arkadaşlar yok mu bunun çözü mü? Harddisk sapasağlam. Sağlığı %100 bad sector yok. Ultra dma CRC error count 27136 kez hata vermiş. HDD Caddy'e 120GB'lik eski bir harddisk taktım hiçbir sorun olmadı. Ben bunu nasıl çözeceğim? Daha yeni harddisk. Benchmark testleride kötü sonuç veriyor.
Daha 2 yillik hocam.
Performans kısmı git gide azalıyor.
Harddiski harici disk kutusuna takip test ettim sonuç aynı gözüküyordu programı silip yükleyince düzeldi. Tekrar Caddy'e takınca yine düşmeye başladı. Harddisk intiharmı ediyor hocam durduk yere neden böyle bir şey yapmaya başladı.
Arkadaşlar yok mu bunun çözü mü? Harddisk sapasağlam. Sağlığı %100 bad sector yok. Ultra dma CRC error count 27136 kez hata vermiş. HDD Caddy'e 120GB'lik eski bir harddisk taktım hiçbir sorun olmadı. Ben bunu nasıl çözeceğim? Daha yeni harddisk. Benchmark testleri de kötü sonuç veriyor.

HP için Intel Rapid Technology'i yükleyince bu sorunumda çözüldü. Şimdi tek sıkıntı HDD Sentinal'de diskte şu kadar hata oluştu yazısı duruyor. Bu yazıyı nasıl kaldırırım?

Son düzenleme:
Arabirim kaynaklı sorun yaşa mısınız ve bu CRC hataları Smart raporuna işlenir onları kaldıramazsınız.

HDD Caddy yazılımsal kaynaklı bir sıkıntıydı. Test etmek için SSD'yi Caddy'e takmıştım onda da CRC hatası yazılı kaldı :D sıkıntı olmaz diye düşnünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı