Harddisk RPM Değeri Nasıl Öğrenilir?

4bdulkadir

Megapat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Memur
AIDA 64 ve Crystal Disk Info programlarını kurdum, orada taşınabilir harddiskimin kaç RPM olduğunu gösteriyor fakat bilgisayarın harddiskin RPM değeri hakkında bilgi vermiyor. Oyunlara geç giriyorum acaba RPM'im mi düşük diye merak etmiştim ama 7200 RPM aldığıma eminim. Kasayı açıp da çıkarıp bakmaya üşendiğimden program kullanayım dedim fakat göremedim. Varsa da ben anlamıyorum yardım ederseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Harddiskin SATA II bağlantısında çalışıyor. Anakartın nedir?

MSI A320M PRO VD /S modelini kullanıyorum.
Sanırım SATA-II portuna takılı. Anakartınız SATA-3 destekliyorsa o porta takmanızı öneririm.

SATA 1-2-3-4 diye girişler var ben 1'e takmışım SATA 3 portuna mı takayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
SATA 1-2-3-4 diye girişler var ben 1'e takmışım SATA 3 portuna mı takayım ?

Farketmez. Anakartında 4 adet SATA III portu var fakat görselde SATA II bağlantısında çalışıyor olarak gözüküyor.

Bu arada harddiskin SATA II.

Hepsiburada'da yanıltıcı şekilde SATA III yazıyor.

Doğru linkler:

WD Green WD5000AACS - hard drive - 500 GB - SATA 3Gb/s Overview
https://www.amazon.com/Western-Digital-WD5000AACS-61M6B2-500GB-DCM/dp/B00YI8B5OK

Geç yüklenmenin sebebi harddiskinin SATA II, yani 3Gb/s desteklemesi. SATA III, yani 6Gb/s destekli bir HDD alman problemini çözecektir. Ek olarak eğer HDD almayı düşünürsen, onun yerine SSD alman daha mantıklı olur.

Son düzenleme:
Hadi ya geçmiş olsun o zaman daha alalı 1 ay olmuştu bilgisiz olunca maalesef sata 2 harddisk aldık ben de diyorum neden oyunlara yavaş giriyor diye Neyse artık para biriktirip SSD almak şart oldu.
Özelliklerde SATA 3 Yazıyor aradan 1 ay geçmesine rağmen iade etme hakkım var mı acaba ?
Western Digital 500GB Internal 7200RPM 3.5" (WD5000AACS) HD Fiyatı bu linkten aldım.

Hadi ya geçmiş olsun o zaman daha alalı 1 ay olmuştu bilgisiz olunca maalesef sata 2 harddisk aldık ben de diyorum neden oyunlara yavaş giriyor diye Neyse artık para biriktirip SSD almak şart oldu.

Eğer satın aldığın yerde SATA III yazıyorsa, tüketiciyi yanıltma gerekçesiyle iade etmeyi denemende fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…