Harddisk Sıfırlama

İnternetten windows live (xp, win10, win7 fark etmez) iso dosyası indireceksin. Bunu USB belleğe boot olacak şekilde yazacaksın (rufus programını kullanabbilirsin); istersen CD veya DVD ye de yazabilirsin ama bence gerek yok. Oluşturduğun USB veya CD ile bilgisayarı başlatacaksın. İnternetten indirdiğin HDD low level format tool programını kuracaksın. Programı açıp format atmak istediğin diski seçeceksin. "Format this device" seçeneğine tıklayıp diskin sıfırlanmasını bekleyeceksin. Bu arada bu bahsettiğim format işlemi uzun sürüyor ve bu süre zarfında bilgisayarın kapanmaması gerekiyor haberin olsun. Geçenlerde 1,5 TB bir hard diske low level format attım 18 saat civarında sürdü, ona göre kendini ayarla.

Tamam hocam ben bakayım bi.

Hocam ben Windows 10'u resmi sitesinden indiriyorum herhangibir yerde takılır isem size soru yöneltebilir miyim?

Bir de hocam boot şekilde yaz demişsiniz bu konuda net bilgim yok nasıl yapıldıgına dair bilgi werirmisiniz.

Şimdi hocam rufüsta böyle çıktı burada seçenekleri ne yapmam gerekiyor boot için ?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (4).png
    320,2 KB · Görüntüleme: 283
Hocam şimdi bu kadarını anladım bana kurulum videosu ve program indirme linkini paylaşabilirmisiniz ve bana türkçe bir anlatım lazım siteye ait bir anlatım olsa süper olur.

Zaten yukarıda size gerekli bağlantı verilmiş. Tekrar verelim:

UEFI Windows 10 Kurulum Rehberi - Technopat

Makalede video ve USB belleği hazırlamak için gerekli bağlantılar var. Ayrıca buraya da bakabilirsiniz alternatif olarak:

Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum | Technopat Sosyal

Sayın Recep Baltaş beyefendi yazılanı okumama cezası almışım ama şöyle söyliyim size bana gereken harddis'ki sıfırlamak ilk aldıgım günkü gibi olmasını istiyorum bu yüzden Sayın Caner22k bana tam yardımcı olacakken gelip bu şekilde bir yazı yazmanıza anlam veremedim benim istediğim uefı falan değil sadece hardiskimin temizlenmesi bu arada recep bey eğerki bilginiz dahilinde ise yardımcı olabilirseniz HDD yi komple temizleme konusunda yardımcı olursanız memnun olurum

Yardımcı olabilecek arkadaşlar size zahmet artık şu sorunu çözüme kavuştursak

Hocam yardımcı olabilecek misiniz

"live xp iso" diye aratın ilk linke tıklayıp indirebilirsiniz. İnen ISO dosyasını Rufus ile USB belleğe yazdırın. Bilgisayarınızı açarken hard disk üzerinden değil oluşturduğunuz usb bellekten başlatın. Bilgisayar xp olarak başlayacak. Bilgisayar açılınca daha önceden indirmiş olduğunuz HDD low level format tool programını kurun. Format atmak istediğiniz hard diski seçin. "FORMAT THIS DEVICE" butonuna tıklayın işlem otomatik başlayacak. Bunları yaparken elektrik kesilme ihtimaline karşı bilgisayarın bataryası takılı olsun.

Low level format gerekmektedir ya da gutman yönetimi ile silinmesini istediğiniz dosyayı manyetik olarak geri dönüşü olmayacak şekilde silmek mümkün gutman metodu için advenced system care pro yükleyiniz gutman metodu kozmik oda sırlarını silmek içinde kullanılmıştır bilginize...

uefı windows xp bulamadıgım için halen sorunum dewam etmekte bugzy neydi ustam sizin dediginiz advanced system care konusunu açarmısın

Aynı şekilde bende sıfırlamak istiyorum. Sıfırlayacağımız harddiski HDD kutusuna takıp başka bir bilgisayara bağlayıp, biçimlendir desek nasıl olur ?

@HaziranYagmuru söylenileni yapmamakta neden bu kadar ısrar ediyorsunuz anlamıyorum. İndirdiğiniz dosyanın UEFI olması gerekmez. Adım adım detaylı bir şekilde izah ettim, söylediğim yöntem masaüstü dizüstü yeni eski fark etmeksizin tüm bilgisayarlarda geçer. Söylediklerimi yapmış olsaydınız sorun şimdiye kadar on kere çözülürdü.

caner22k hocam size yemin edebilirim burda ben indirdim geçiyorum biosa flashı seçip ilerletiyorum lakin yine windows 10 karşıma geliyor indirip kurdugumda windows xp yani sizdende çok özür dilerim ama olmuyor işte

@caner22k hocam herşeyi hallettim windowsu xp olarak başlattım bu seferde harddiskimi görmüyo yüklemiş oldugum xp live

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…