Harddisk sıfırlamak

Bende şu anda 120 GB SSD ve 1 TB harddisk olmak üzere 2 adet depolama birimi bulunmaktadır. Windows'u ve SSD'deki dosyalara herhangi bir zarar gelmeden harddiskimin içindeki her şeyi silmek istiyorum. Birkaç gün önce format attım lakin orada SSD'deki dosyaları sildim. Harddiskteki dosyaları silmedim. Şu anda hiçbir şekilde format atamam. D: diskine sağ tıklayınca biçimlendir var lakin o seçenek ne kadar güvenilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende şu anda 120 GB SSD ve 1 TB harddisk olmak üzere 2 adet depolama birimi bulunmaktadır. Windows'u ve SSD'deki dosyalara herhangi bir zarar gelmeden harddiskimin içindeki her şeyi silmek istiyorum. Birkaç gün önce format attım lakin orada SSD'deki dosyaları sildim. Harddiskteki dosyaları silmedim. Şu anda hiçbir şekilde format atamam. D: diskine sağ tıklayınca biçimlendir var lakin o seçenek ne kadar güvenilir?
Biçimlendirme güvenilir zaten windows'un sana sağladığı bir özellik.

Windows'u ve SSD'deki dosyalara herhangi bir zarar gelmeden harddiskimin içindeki her şeyi silmek istiyorum.
d: sürücüsünü bahsettiğiniz yerden formatlayabilirsiniz, hatta partitionlarını da silebilirsiniz. Sizin windows sisteminiz ssd c: ye kurulmuş oraya zarar gelmez.
Fakat d: içerisindeki verile geri dönülmez şekilde silinirler. gerekli dosyalarınız varsa yedekleyip formatlamalısınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı