Harddisk takarken hangi kablo nereye takılmalı?

Makaleler
1
Merhabalar. Ekteki görüntüde elimdeki harddisk mevcut. Bu harddiski kasaya monte etmek istiyorum fakat hangi kabloyu nereye takacağımı bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağından gelen SATA güç bağlantısını sola, anakart kutu içeriğinden çıkan SATA kablosunu da sağa bağlayacaksınız.

Güç kaynağından gelen SATA güç bağlantısını sola, anakart kutu içeriğinden çıkan SATA kablosunu da sağa bağlayacaksınız.

Ek olarak sağda iğneli bir kısım var ona da bir şey takmak gerekiyor mu? Fotoğrafta görünmemiş o bölüm. Ayrıca harddiski taktığımız yer önemli mi? Yani kasanın arka tarafına takarsak ısınma durumu olabilir mi?

Kasanızın içerisindeki SATA Power kablolarından herhangi birini diskinize takın (ters ya da yanlış bağlamanız imkansızdır).
Diğeri ise SATA veri kablosudur bu kablo anakartınızla birlikte verilir veya bir bilgisayarcıdan da bulabilirsiniz bir ucunu diskinize diğer ucunu ise anakart üzerinde herhangi bir boş SATA portuna takabilirsiniz (aynı şekilde ters ya da yanlış bağlamanız imkansızdır).

İğneli kısım boş kalsın, dikey ya da yatay yerleştirebilirsiniz ters durmadığı sürece bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Buradan anlatırsak tam olarak anlamayabilirsiniz. Bu rehberden bakarak kolayca takabilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Harddiski yeni mi aldınız eğer yeniyse link atabilir misiniz 500 GB harddisk bakıyorum bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…