Harddisk tavsiyesi

X-frost

Kilopat
Daha fazla  
  • WD Black 1TB 7200rpm Sata 3.0 64Mb 3,5"
  • WD Black 500GB 7200rpm Sata 3.0 64Mb 3.5'
  • Hitachi 2TB 3.5" 7200rpm Sata 64MB Sabit Disk
  • Toshiba 3.5" 2TB SATA 3.0 64MB Önbellek 7200rpm
Arkadaşlar oyunlarda bir sıkıntı yaşamayacağım bir sabit disk tavsiyesi verir misiniz? Liste haricinde de önerebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Toshiba P300 almanızı tavsiye ederim. Aralarından WD Black daha performanslı elbette fakat SSD'niz varsa gerek yok.

Toshibaya çok ses Çıkartıyor diyorlar

4-5 aydır Toshiba P300 2TB olan modeli kullanıyorum. İlk 2-3 hafta traktör gibi acayip sesli çalışıyordu. Daha sonra ne olduysa sessizleşti. Şu an inan çıtı çıkmıyor

Bu durumu ben şöyle yorumluyorum. Taşıma esnasında mekanik diskte bir koruma mekanizması gibi bir şey var. Bu mekanizmanın devre dışı kalması için belli bir süre diskin çalışması gerekiyor. Açıkçası bunun haricinde benim aklıma başka bir şey gelmiyor.

Yani şimdi bende 1tb modelini alsam bir iki hafta sesli çalışır diyosunuz sonra düzeldimi sorun olmazda, ya düzelmezse öyle birşey olabilir mi?
Bende ssd yok oyunlarda sıkıntı çıkarmamasını istiyorum.

Ben sadece yaşadığım deneyimi ve durumu yazdım. Oyunlar da sıkıntı çıkarmaz. Performans olarak güzel ama sonuçta mekanik disk yani bir SSD hızını ve performansını alamazsın. İstersen inceleme video sunu da izleyip kararını o yönde ver.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…