Şu anda kullanmakta olduğum harici 2inci diskim içerisinde oyunlarım bulunmakta ve herhangi bir oyunu açtığımda %100 kullanım sorunu oluşuyor.
HD Tune programından error scan yapınca da normalde %100 olup işlem yapması gerekirken Max %80'de işlem yapmakta. Bunun nedeni neden kaynaklanıyor olabilir?
Eklemiş olduğum fotoğrafta daha net anlaşılacaktır.
Sanırsam sorunun nedenini anladım. Hard Disk Sentinel programında fotoğraftada gözüktüğü gibi toplam açma kapama miktarı yazıyor programı her açıp kapattığımda 1-3 arası artış yapıyor. Tahminimce SATA Power kablosunda temassızlık mevcut onu bir kontrol edeceğim. Sorun çözülürse kullanmaya devam çözülmezse yedekleyip format atacağım.
Konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
şu anda ekran kartım olmadığı için oyun oynayamıyorum.Steam'de de bu durum geçerli oyun indirmeye çalıştığımda veya dosya bütünlüğünü doğrulada eksik dosyaları yüklerken ilk fotoğraftaki gibi %100 disk oluyor veya hasarlı disk hatası veriyor.
Oyunlarınızı yedekleyip diski biçimlendirmenizi tavsiye ederim. Hızlı biçimlendir tiki kapalı olarak.
Diskin durumu kendiliğinden düzelecek gibi durmuyor.
Sanırsam sorunun nedenini anladım. Hard Disk Sentinel programında fotoğraftada gözüktüğü gibi toplam açma kapama miktarı yazıyor programı her açıp kapattığımda 1-3 arası artış yapıyor. Tahminimce SATA Power kablosunda temassızlık mevcut onu bir kontrol edeceğim. Sorun çözülürse kullanmaya devam çözülmezse yedekleyip format atacağım.
Konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.