Çözüldü Harddiski takınca missing operating System hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

manlyman94

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar kolay gelsin. Benim sorunum bilgisayara harici harddisk takılı olarak reset atınca "missing operating System" hatası alıyorum. Harddiski çıkarıp tekrar reset atınca bir sorun olmamış gibi açılıyor.

Bugün harddiske BIOS güncelleme dosyalarını atıp silmiştim. Alakası var mıdır bilemiyorum. Bu soruna yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. İyi forumlar.

Not: Harddisk markası:
Toshiba canvio Basic 1TB 2.5" siyah taşınabilir disk.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar sorunu biraz araştırma yaparak çözdüm. Benim gibi sorun yaşayan arkadaşlar için açıklayayım.

Anakart modelim MSI H81M-P33. bilgisayar Windows'un kurulu olduğu SSD'ye öncelik vermiyor, USB takılı olan harddiske öncelik veriyor. Bu sebepten bu hatayı alıyormuşum.

Bilgisayara reset atıyoruz, açılırken Del ya da F2 tuşuna seri seri basıyoruz. Anakart arayüzüne girdikten sonra önümüze BIOS geliyor. BIOS ayarlarına girdikten sonra, settings seçeneğine girip ilk sıraya Windows'un kurulu olduğu harddiski seçiyoruz. Yani anakart için önceliği Windows'un kurulu olduğu harddiske veriyoruz. Kaydet ve çık'ı işaretledikten sonra çıkıyoruz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi forumlar.

Konuyu kilitleyebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı