Harddisk'in yandığı nasıl anlaşılır?

Gigabyte GT 1030

Hectopat
Arkadaşlar merhabalar, konuma zaman ayırıp baktığınız için teşekkür ederim. Bugün bilgisayarı açtığımda direkt BIOS menüsü geldi. Harddiski kontrol ettiğimde herhangi bir motor dönmesi, titreşim vs yoktu. Harddiski; Molex kablosunu çokladım, bir çıkışa fan taktım, bir çıkışı ise Molex to SATA ile çalıştırdım. Yani bir Molex'i çoklayarak hem fan hem HDD taktım. Bu aşamadan sonra bilgisayarı çalıştırdığımda BIOS menüsü açıldı. Harddiske normal SATA Power kablosu ile güç verdiğimde ise sonuç yine aynı, BIOS menüsü açılıyor. Sizce harddiskim yanmış olabilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanma demek tam olarak doğru olmaz. Motor kısa devre yapmış olabilir. Bilgisayar ile HDD arasında kabloda bir temas sorunu olabilir.
Hocam kablolarda bir sıkıntı yok, sanırım motor kısa devre yaptı. Ev ortamında tamiri mümkün mü?

//
Hard disktir....
//
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hocam garantisi yok, yeni hdd siparişi verdim bile. Sizce ne yapmalıyım?
Yenisi geldikten sonra yaparsın istediği. İstersen videodaki gibi zımpara taşı yap.
Ama gözden çıkarttım deneyeceğim dersen dene. Ama dediğim gibi narin bir şey. Dikkatli ol.

Hocam kablolarda bir sıkıntı yok, sanırım motor kısa devre yaptı. Ev ortamında tamiri mümkün mü?
Motorun tamiri olmuyor değiştirilebilinir ise değiştirilir. Ancak temiz tozdan arındırılmış ortamlarda HDD açılıp onarım yapılır. Profesyonel destek almanız gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…