Harddiskte Bad Sector - Veri hatası döngüsel artıklık denetimi

3503

Kilopat
Arkadaşlar 2-3 gün önce torrent indirirken "Veri hatası döngüsel artıklık denetimi" diye bir hata verdi. Ben de takmadım bir daha indirdim oldu. Ama dün bir daha torrent da böyle bir hatayla karşılaştım. İnternete baktım ve bad sector olabileceğini anladım. Sonra HD Tune programı ile taradım ve sonuç şöyle oldu:

Bad Sector HD TUne.png

Ondan sonra indirdiğim dosyayı da okumadı. Sizce ne yapmalıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam eğer garantisi yoksa yedeklerinizi alıp yavaştan yeni HDD almanızı öneririm. HDD Regenerator gibi yazılımlar bad sectorlere işaret koyuyor ama bozuk sektörlü diskler ne yapılırsa yapılsın bir süre sonra göçüyor.

LLF ile düzeltilebilir ancak genelde işe yaramıyor. Low-level format normalde riskli bir işlem ama kaybedecek bir şeyin olmadığına göre denemende sakınca yok. Bunu hangi yazılım ile yaparsanız daha iyi olur bilmiyorum.

Fiziksel bir hasar almadı. Ama arada çizilir gibi bir ses geliyordu. Bu arada içinde dosyalarım var. HDD Regenerator kullansam format atıyor mu diske.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı