Harddisk'ten dolayı mavi ekran sorunu

Zeta Zi

Kilopat
Merhabalar geçenlerde Harddisk'im ses çıkarıp donmaya başladı test programlarıyla baktığımda ise Harddisk'imin sağlığı %67'idi ve bad sectorler vardı. Ve bilgisayar kapanıyor birkaç defa aynı sorundan sonra mavi ekran veriyordu her seferinde format atmam gerekiyordu yeni harddisk aldım fakat aynı sorunu farklı bir şekilde yaşadım bu sefer farklı bir ses çıkararak mavi ekran verdi hata kodunu gösteren programı yükledim ve ekran görüntüsünde çıkan hata vardı sorun sanırsam RAM'den kaynaklı ne yapmam gerekiyor kalıcı çözüm olarak yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    36,9 KB · Görüntüleme: 73
Windows arama yerine bellek tanılama yazarsan Windows bellek tanılama diye bir program var bunu çalıştır bilgisayar yeniden başlayacak 15-20DK sürer bu uygulama RAM'lerde sıkıntı olup olmadığına bakar işlem bittiğinde Windows açıldığında sorun olup olmadığı bildirim şeklinde gelir.

Şu an fark ettim ki eski harddiskimdeki sorunun tıpatıp aynısı şu an sisteme erişemiyorum formatlayıp bakmam gerekiyor formattan yaklaşık 1 2 gün sonra yine bozuluyor.
Deneyeceğim durum sonrası bildiririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…