Harici Disk "Konum Kullanılamıyor, Erişim Engellendi" Hatası

hangicem

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Tasarımcı
Selamlar,

Kişisel bilgisayarımda kullandığım harici belleği iş yerimdeki bilgisayarıma takarak sorunsuz bir şekilde çalıştığım dosyayı açtım ve normalde yaşamamam gereken bir şekilde sürüm hatası gibi bir problem yaşadım. Güvenli şekilde diski ayırdıktan sonra başka bilgisayarda denedim ve "Konum Kullanılamıyor, Erişim Engellendi" hatasıyla diski açmamaya başladı. Kendi sistemime tekrar taktığımda orada da açılmadı. Sistemi güvenli modda başlatınca belleğe girebildim fakat çalıştığım iş dahil olmak üzere yaklaşık 1 haftalık süreçte içine koyulan hiçbir dosya bulunmuyordu. Sürekli çöp kutusu bildirimi gelip duruyordu. Silinen dosyaları kurtarma programları ve farklı başlıklardan onlarca çözüm denedim fakat bir türlü çözemedim. İş yerime karşı aşırı mahçup durumdayım, yardımlarınızı bekliyorum.

Not: Bellek içerisinde iki klasör açarak sadece 2. klasöre yazma yetkisi verilen virüsten korunma taktiğini kullanıyordum.

Diskin kutusu ya da kablosu bozulmus olabilir. Bu arada USB hub kullaniyor isen onlarda da bu tur sorun olusabiliyor.

Güvenli modda açınca eksik dosyalar haricinde diğer dosyalara ulaşabiliyorum, virüs olabilir mi acaba çünkü diski satın alalı 1 hafta oldu.
Disk Internal Partition Recovery programını denedin mi? RAW olan HDD'den 300GB kurtardı kayıpsız.

Deneyeceğim ama keşke şu bellek kısayol virüsü gibi bir şey olsa keşke de hemen çözülse. Öneriniz sorunumu çözerse bildireceğim, teşekkür ederim
Disk Internal Partition Recovery programını denedin mi? RAW olan HDD'den 300GB kurtardı kayıpsız.

Programı denedim 1günümü sadece ona verdim geçmişte silinen dosyalar çıktı fakat 1 haftalık süreçteki kaybolan dosyaların hiçbiri yok. Çok garip.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…