Selamlar arkadaşlar geçen hafta Wd'nin usb 3 olan bir harici diskini almıştım. Kullanım içinse harici diski sürekli olarak pcye takılı olarak kullanmayı düşünüyorum fakat bilgisayarı kapatırken çıkarıp çıkarmamak konusunda pek bilgi sahibi değilim. Bazen çıkartmaya çalıştığımda güvenle kaldır dediğimde hu harici disk başka bir şey tarafından kullanılıyor kaldıramıyoruz şeklinde bir hata veriyor. Buna rağmen bilgisayarımı sorunsuz kapatıp sorunsuz açabiliyorum herhangi bir sıkıntı olmadı. Bazı günler bu hatayı vermiyor güvenle kaldırıp usbden çıkarıp bilgisayarı kapatıyorum.
Konuyu biraz araştırdığımda aygıt yöneticisinden kaldırma ilkelerini öğrenmiş bulundum. Benim harici disk şuan için hızlı kaldırma seçeneğinde çalışıyor. Benim sormak istediğim bilgisayarı kapatırken harici diski usbden çıkartmak harici disk için gerekli bir eylem midir ? Eğer değilse çıkartmadan devam etmek istiyorum. Eğer sağlıklı bir eylemse bu sorunla karşılaşmamak için kaldırma ilkelerinden daha iyi perfonmansı seçmem sorunumun çözümü olacak mıdır ? Teşekkürler, iyi forumlar dilerim.
Soru güncel arkadaşlar