Harici disk kullanırken neye dikkat edilmeli?

Bütçe
1000

273747

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar. Bulut servislerine pek güvenemediğimden kişisel fotoğraflarımı, videolarımı, belgelerimi saklamak ve 3-5 tane film arşivlemek için bir harici disk almak istiyorum. Bazı sorularım var:

500 GB işimi fazlasıyla görür diye düşünüyorum ama internette en az 1 TB alınmasının tavsiye edildiğini gördüm. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Ayrıca bu harici diski kullanırken genel olarak nelere dikkat etmeliyim? Sürekli bilgisayara bağlı durmasının zararı olur mu?

Kullanmadığım zamanlarda muhtemelen bir çantanın içinde saklayacağım. Herhangi bir sorun olur mu?

Bu cihazların ömürleri ne kadar? Bilgisayarlarda kullandığımız SATA HDD'ler gibi 10-15 yıl boyunca başına bir şey gelmediği sürece bozulmadan verilerimi depolayabilir mi? Olabildiğince ömürlük bir şey almak istiyorum çünkü.

Sallandırmayın diski. Çalışırken kasayı hareket ettirmeyin. Başka bir şeye önem vermenize gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…