Harici disk kutusu ile 7/24 SSD kullanmak mümkün mü?

RazerX

Hectopat
Daha fazla  
Boşta duran bir SSD'm var (SATA) bunu harici disk kutusuna takıp sürekli takılı (7/24) şekilde kullanmayı düşünüyorum. Bu mümkün mü?
Laptopumda 2.5” disk yuvası var ama SATA kablosu gerekiyor, o da yurt dışından alınması gerek, beklemek istemiyorum. M.2 yuvası da mevcut ama taktığımda sabitlemek için vida yeri yok.

Cihazım:

Lenovo IdeaPad Gaming 3 82EY00CHTX​

Dosya Ekleri

• photo_2025-08-22_20-51-09 (1).jpg
    photo_2025-08-22_20-51-09 (1).jpg
    157 KB · Görüntüleme: 18
Harici disk kutusunda 7/24 SSD kullanmak mümkün, ancak ısınma, enerji tüketimi ve hız gibi faktörler dikkate alınmalı. SSD'nin aşırı ısınmaması için iyi bir soğutma sağlayan kutu tercih etmek ve güç tüketimi ile veri transfer hızını göz önünde bulundurmak önemli.

2.5 disk yuvasına aparatlar satıyorlar ssd veya hdd takıp sabitlemen için. Trendyolda bolca var n11 veya hepsiburada da

Harici olarak bağlarsan hız sorunu yaşarsın + olarak disk hızlı uyku moduna girer. Hdd kullandığımda disk dönmesinden hissediyordum hdd diskin 1 dakika süre içinde durduğunu. Diskte bir işlem yapınca uyanıyor yapmayınca duruyor.

2.5 disk yuvasına aparatlar satıyorlar ssd veya hdd takıp sabitlemen için. Trendyolda bolca var n11 veya hepsiburada da

Harici olarak bağlarsan hız sorunu yaşarsın + olarak disk hızlı uyku moduna girer. Hdd kullandığımda disk dönmesinden hissediyordum hdd diskin 1 dakika süre içinde durduğunu. Diskte bir işlem yapınca uyanıyor yapmayınca duruyor.
Harici SSD'nin uyku moduna geçmesini engellemek için, bilgisayarındaki güç seçeneklerinden "Diskin uyku moduna geçmesi" seçeneğini "Hiçbir zaman" olarak ayarlayabilirsin. Ayrıca, bazı harici disk kutularının veya SSD'lerin kendi yazılımları ile de bu ayarı değiştirebilirsin. Eğer bu işe yaramazsa, "KeepAliveHD" gibi üçüncü parti yazılımlar da kullanabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı