Bütçeniz nedir?Merhaba. Hem bilgisayarımdaki bütün dosyaları aktarmak hem de telefonumdaki fotoğrafları da anında Type-C aktarabileceğim bir harici disk arıyorum. Sizce bilgisayar için farklı telefon için farklı flash bellek tarzı Type-C girişli bir şey mi alayım çünkü bazı modeller gerçekten pahalı olabiliyor. Önerileriniz nelerdir?
@yusuf6554
1000-1500tl @yusuf6554 bakabildinmi kankam.Bütçeniz nedir?
1000-1500 TL bütçe aralığında hem telefon hem de bilgisayar için uygun bir ürün bulmak zor. Yani en fazla 256 GB'lık çift taraflı USB bellekler veya en giriş seviyesi 1 TB harici diskler mevcut.Düzelttim hocam mesajı bir daha okuyun.
Anladım hocam yani ben şimdi 512GB Ultra Luxe ve Baseus OTG alırsam hem telefonda hemde pc'de kullanabileceğim değil mi?1000-1500 TL bütçe aralığında hem telefon hem de bilgisayar için uygun bir ürün bulmak zor. Yani en fazla 256 GB'lık çift taraflı USB bellekler veya en giriş seviyesi 1 TB harici diskler mevcut.
Harici diskleri de telefona bağlamak zor. OTG kablo kullansanız bile harici diskler epey güç istediği için telefonun verdiği USB gücü harici diski çalıştırmaya yetmeyebilir. Bu nedenle fazla bir öneri yapamayacağım.
Tek yapabileceğim öneri 1 TB kapasiteli klasik harici diskler olacaktır. Seagate Expansion 1 TB şu anda 1690 TL:
Seagate 1 TB Expansion STKM1000400 2.5" USB 3.0 Taşınabilir Disk Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Seagate 1 TB Expansion STKM1000400 2.5" USB 3.0 Taşınabilir Disk fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Seagate 1 TB Expansion STKM1000400 2.5" USB 3.0 Taşınabilir Disk özelliklerini incele, 1.257,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Eğer USB bellek almak istiyorsanız 256 GB için naçizane tavsiyem SanDisk Ultra Flair olacaktır:
SanDisk Ultra Flair SDCZ73-256G-G46 256 GB Flash Bellek Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz SanDisk Ultra Flair SDCZ73-256G-G46 256 GB Flash Bellek fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! SanDisk Ultra Flair SDCZ73-256G-G46 256 GB Flash Bellek özelliklerini incele, 549,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Bu USB bellek standart bir Type-A bellektir. Type-C cihazlara bağlamak istiyorsanız çok basit bir OTG aparatı alabilirsiniz:
Eğer 512 GB istiyorsanız o zaman şunu alın:
SanDisk Ultra Luxe SDCZ74-512G-G46 512 GB Flash Bellek Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz SanDisk Ultra Luxe SDCZ74-512G-G46 512 GB Flash Bellek fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! SanDisk Ultra Luxe SDCZ74-512G-G46 512 GB Flash Bellek özelliklerini incele, 1.322,95 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Umarım önerilerim sizin için faydalı olur.
Artık 500 GB diskler üretilmiyor maalesef. İnternette bulacağınız 500 GB harici disklerin tamamı Refurbished disklerdir. Bunlar da epey tehlikeli. Uzun vadede arıza yapabilir ve veri kaybına yol açabilir. Bu nedenle en az 1 TB'lık sıfır harici disk öneriyorum.Anladım hocam yani ben şimdi 512 GB Ultra Luxe ve Baseus OTG alırsam hem telefonda hem de PC'de kullanabileceğim değil mi?
Fotoğraflar için bana 256 GB 670 TL civarı olan USB ve OTG yeterli. Peki bilgisayar için 500 GB bir harici disk öneriniz var mı?
Evet, kullanabilirsiniz. Sadece şunu bilmeniz gerekiyor, bilgisayarda exFAT veya NTFS dosya sistemi ile USB belleğinizi biçimlendirirseniz telefonunuz USB belleğinizi tanımayabilir. Rufus ile Large FAT32 seçeneğini kullanarak FAT32 olarak biçimlendirdiğinizde bu durum ortadan kalkacaktır.Anladım hocam yani ben şimdi 512 GB Ultra Luxe ve Baseus OTG alırsam hem telefonda hem de PC'de kullanabileceğim değil mi?
Bunu nasıl yapacağım hocam 1 hafta içinde bu flash belleğin ve OTGnin siparişini veririm ben sizi nerde bulabilirim discord falan verebilirmisiniz?Artık 500 GB diskler üretilmiyor maalesef. İnternette bulacağınız 500 GB harici disklerin tamamı Refurbished disklerdir. Bunlar da epey tehlikeli. Uzun vadede arıza yapabilir ve veri kaybına yol açabilir. Bu nedenle en az 1 TB'lık sıfır harici disk öneriyorum.
Evet, kullanabilirsiniz. Sadece şunu bilmeniz gerekiyor, bilgisayarda exFAT veya NTFS dosya sistemi ile USB belleğinizi biçimlendirirseniz telefonunuz USB belleğinizi tanımayabilir. Rufus ile Large FAT32 seçeneğini kullanarak FAT32 olarak biçimlendirdiğinizde bu durum ortadan kalkacaktır.
Sosyal'de özelden yardım istemek yasak. Bu nedenle vermem mümkün değil.Bunu nasıl yapacağım hocam? 1 hafta içinde bu flash belleğin ve OTG'nin siparişini veririm. Peki ben sizi nerede bulabilirim? Discord falan verebilir misiniz?
Hmm peki başka nasıl anlaşabiliriz hocam yardım konusunda çünkü yapacağım işlemler baya bilgi gerektiriyor yanlış birşey de yapmak istemiyorum. Açıklamaya veya profilinize bir sosyal medya hesabı tarzı birşey koyabiliyorsunuz galiba ordan konuşsak sonra belki platform da değişebilir.Sosyal'de özelden yardım istemek yasak. Bu nedenle vermem mümkün değil.
Technopat Sosyal kuralları gereği imzaya özel iletişim adresi koymak da yasak maalesef. Yani özelden yardım istemek ve onunla ilişkili her şey yasak.Hmm peki başka nasıl anlaşabiliriz hocam yardım konusunda çünkü yapacağım işlemler baya bilgi gerektiriyor yanlış birşey de yapmak istemiyorum. Açıklamaya veya profilinize bir sosyal medya hesabı tarzı birşey koyabiliyorsunuz galiba ordan konuşsak sonra belki platform da değişebilir.