Harici disk RAW oldu ve parametre hatası veriyor

A4WPinkman

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, içinde yıllardır biriken fotoğraflar ve dosyalarımın olduğu 1 TB kapasiteli Samsung harici diskim RAW formatına döndü ve kullanamıyorum. Diski bilgisayara takınca bilgisayar donuyor, geri dönüşüm kutusuna sağ tıklayıp boşaltmam bile 1 dakikayı geçiyor. Belli bir süre sonra donma geçtiğinde diske tıklıyorum ve parametre hatalı uyarısı veriyor. Denediğim bütün yöntemleri ve karşılaştığım hataları aşağıya madde madde belirtiyorum, yapabileceğim başka bir şey varsa. Şimdiden teşekkürler.

raw.jpeg parametre.jpeg

1. HD Tune Pro değerleri:

health.png sca.png

Error Scan bölümünün alt kısmında bulunan hatalardan toplam 11 tane var.

2. chkdsk /r /F (disk yolu): CMD'den bu komutu kullandığımda aşağıdaki hatalarla karşılaştım. Hatalar taramanın ilerleyen kısımlarında da bu şekilde devam ediyor.

chkdsk.png

3. USB'ye bootable Ubuntu kurup denedim ancak Disk'e tıkladığımda aşağıdakine benzer bir hata verdi.

Kod:
"Error mounting /dev/sdd1 at /media/fuzzy27/My Book:
Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,
gid=1000,dmask=0077,fmask=0177" "/dev/sdd1" "/media/fuzzy27/My Book"'
exited with non-zero exit status 13: $MFTMirr does not match $MFT (record 0).
Failed to mount '/dev/sdd1': Input/output error

4. Diskinternals Partition Recovery programı ile denedim ancak bir süre sonra program yanıt vermiyor.

5. Easeus Data Recovery programı ile kurtarmaya çalıştım ancak %29'da takılı kalıyor. İki farklı bilgisayardan denedim ama sonuç aynı. Bu kısıma kadar olan verileri kurtardım ancak ZZZZ..ZZZ isimli bir sürü dosya var.

easeus.jpeg zzzz.png

Son düzenleme:
Hocam, inşallah bir çare bulunur. Burada bulamazsanız, veri kurtarma merkezleri ile görüşebilirsiniz.

Teşekkür ederim. Yazmayı unutmuşum, EaseUs ile %29' luk kısmı kurtardım, ama geri kalanı da kurtarabilirsem çok iyi olacak.
Yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleme:
Aynı sorunu yaşayanlar için bırakıyorum. Cmd'ye bu komutu yazıp uzun bir süre bekledikten sonra sorun çözüldü bende: chkdsk /F /R /X J: (Not: J harfi diskinizin harfi olacak.)

Aynı sorunu yaşayanlar için bırakıyorum. CMD'ye bu komutu yazıp uzun bir süre bekledikten sonra sorun çözüldü bende: Chkdsk /F /R /X J: (Not: J harfi diskinizin harfi olacak.)

Hocam chkdsk /F /R /X F: (disk bende F )

Bu kodu yazınca Cannot open volume for Direct Access. Böyle bir hata alıyorum çözümünü biliyor musunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı