F 16 Fighting Falcon
Kilopat
- Makaleler
- 2
AA çok özür diliyorumm kusuruma bakmayınn... Ama bilgilendirmeniz ne yazık ki yanlış gene de. Ben dahi çoğu insan 1 disk kullanmak yerine Windows boot için düşük gbli SSD tercih edip yanına güzel bir 1TB 2TB HDD alınca mükemmel oluyor. Berbat da değil 200-190 okuma yazma zaten ana disk olsa da fark etmiyor. Yani harici olsa da değişen performans yok aksine yüksek olur içindeki başka şeyleri kullanmadığınız ve içinde System32 gibi şeyler çalışmadığı ve tek oyun çalıştığı için çok efsane oluyor.
Hocam bende 2010'dan kalma 10Mb/s hızlı HDD vardı yine de o bile hiç üzmüyordu. Bir şey transfer ederken Max yarım saat 45 dakika bekliyordum. Uygun fiyatlı küçük SSD'ye Windows + büyük HDD gayet mantıklı.
Galiba yine yanlış anladınız.
Harici disk derken ikincil disklerden değil taşınabilir disklerden bahsediyoruz.
Arkadaşımda Harici HDD var çok bir sorun olduğunu görmedim HardCore bir oyuncu olmadığım için çok sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Ama ikinci dediğiniz yani yeni bir SSD alma kısmını da düşünüyorum şuanlık sadece veri aktarımı ve azcıkta olsa depolama kısmında rahatlamam gerekiyor. Bilgisayarın ödemesi bittikten sonra ssd'yi değiştirmeyi düşünüyorum.Harici diskten oyun oynamanızı tavsiye etmem ama amaç arşiv yapmaksa HDD en ucuz yoludur. SSD de alabilirsin ama daha pahalıdır ve sorun çıkarma olasılığı daha azdır.
Oyun için bilgisayarına yeni bir SSD almanı ve bunu dahili olarak kullanmanı tavsiye ederim.
Doğrudur. Yani dün gece az bir şey deneyimledim ancak çok sıkıntı yaratmadı üstelik genelde bir günümü sadece 1-2 oyunla geçiriyorum. Biraz taktiksel kullanabilirim oyunları HDD'ye depolar bir önce ki gün ne oynayacaksam gece 30-40dk da aktarabilirim gibi geliyor.Harici diskler veri depolamak içindir, oyun performansı çok kötü olur.
Fiyat sınırı tam belli değil ancak aşağı yukarı belirttiğim bütçenin bin TL üstü ya da altı olur. Ondan kararsız kaldım.Bana göre SSD ama HDD fiyat varkıda varv sizin yerinizde olsam SSD alarım fiyat sınır yoksa
Hem depolama sınırım az olsun istemiyorum hem de hız ya da farklı sorunlar yaşayayım istemiyorum. WD Black serisi olabilir ya da ortalama bir 1-1.5TB Samsung SSD alır gibiyim.Neden performans sorunu olsun ki? Neyse konumuza dönelim eğer hız istiyorsanız ve oyunlarım hızlı açılsın diyorsanız SSD alın. Eğer hızı çok önemsemiyorsanız, tabii şu an çoğu HDD bayağı hızlı hale geldi. Ben şahsen hızı umursamadığım için saniyeler bana önemsiz geliyor Western Digital 1TB HDD kullanıyorum gayet de memnunum. Ortalama açılış hızı farkı 25-30 saniye arasında. Karşılaştırdığım SSD Western Digital Green 480 GB 2300-1100 okumalı arkadaşımla beraber oyuna girerken ortalama bunlar. Tabii size kalmış bütçeniz iyi görünüyor SSD almanız daha iyi olacaktır.
Hocam ben 7 senedir aynı HDD'yi kullanıyordum ta ki geçen hafta bilgisayar alana kadar. HDD bozuk olmasına rağmen rahatsız edecek kadar yavaş değildi. Windows verilerinin bozulması nedeniyle ekstra SSD taktırmıştım bilgisayara. HDD'yi oyun için kullanıyordum dediğiniz gibi çok aman aman farklar görmedim. Tek sorun bazı oyunlar ya hiç açılmıyordu ya da HDD'nin bozuk olmasından kaynaklı sürekli FPS drop yiyordum.Tamamen sizin bütçe ve tercihinize kalmış hocam. Ben yıllarca harici HDD kullandım oyunları depolamak için oyunlarda herhangi bir performans düşüşü yaşamadım. Tek problemim SSD HDD arası oyun transfer etmek ya da bir şeyleri SSD'den HDD'ye yedeklemek istediğimde çok uzun süreler bekliyordum hızından dolayı.
Şöyle söyleyeyim Rainbow 6 Siege oyunun bazen SSD'den bazen HDD'den oynuyorum arada bir açılış, yükleme farkı yoktu. Sistemim de berbattı bu arada.
Hocam, dedikleriniz çok doğru her noktasına katılıyorum. Ancak harici HDD alsam oyunları Harici HDD'den SSD'ye aktarmak ortalama ne kadar sürer? Bir fikriniz var mı? Ve 2TB'lık SSD taktırma planım var ancak şuan eski bilgisayardan verilerimi kurtarmam gerekiyor. Google Drive ile yapmayı düşündüm ancak çok yavaş kalıyor. Direkt verileri aynı internet üzerinden bilgisayardan bilgisayara aktarabileceğim güvenli bir program bulursam direkt 2TB'lık SSD'de düşünebilirim.@mertthunder Şimdi günümüz yüksek boyutlu oyunlarda HDD kesinlikle işe yaramıyor. İllaki drop sorunu oluyor. Taşınabilir SSD, HDD'ye oranla pahalı ama bütçeniz de zaten bunun için yeterli. USB 3.0 ve üzeri bir portta kullanıldığında oyunlarla ilgili herhangi bir veri aktarım sorunu yaşanacağını düşünmüyorum. İyi bir HDD'nin hatırı sayılır bir okuma - yazma performansı oluyor ama oyun konusunda IOPS değerleri daha çok önemli oluyor. Zaten taşınabilirlik açısından da hem hafif hem de darbelere karşı SSD'nin daha dayanıklı olması da cabası. Yani işin içinde oyun varsa SSD artık bir ihtiyaç ama, küçük oyunlar oynarım çoğunlukla arşiv yapmak için kullanacağım derseniz de HDD düşünülebilir.
Sorunuz ile alakasız ama benim tavsiyem. Şu anki kullandığınız depolamanın boyutu ne kadar bilmiyorum, ama sisteminize direk 2 TB'lık bir SSD alıp, oyunları ve programları ona kurabilirsiniz. Bilgisayardan çıkardığınız eski depolama birimine de bir tane harici disk kutusu alıp onu harici disk haline getirirek. Hem veri transferi için hem de küçük bir arşiv için kullanabilirsiniz.
2 adet WD Black serisini ben 4 yıl kullandım ne yazık ki bir başkasına öneremeyeceğim, hem sesli hem de okuma oranı zamanla ciddi oranda düşüyor. Samsung 870 QVO kullanıyorum oyun için şu anda. WD Black HDD kendi kendine bozulduğundan dolayı Samsung 870 QVO'ya geçtim 2 senedir de kullanıyorum SSD'yi. Steam ve fotoğraf video için Samsung 870 QVO alınır bir SSD bu arada.Western Digital'in oyun için özel HDD'si bile var WD Black serisi. Yanlış bilgi vermeyelim hocam 2010 hddlerinden bahsetmiyoruz 60-70 okuma yazmalı
Arkadaşımda harici HDD var çok bir sorun olduğunu görmedim hardcore bir oyuncu olmadığım için çok sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Ama ikinci dediğiniz yani yeni bir SSD alma kısmını da düşünüyorum şu anlık sadece veri aktarımı ve azcıkta olsa depolama kısmında rahatlamam gerekiyor. Bilgisayarın ödemesi bittikten sonra SSD'yi değiştirmeyi düşünüyorum.
Doğrudur. Yani dün gece az bir şey deneyimledim ancak çok sıkıntı yaratmadı üstelik genelde bir günümü sadece 1-2 oyunla geçiriyorum. Biraz taktiksel kullanabilirim oyunları HDD'ye depolar bir önce ki gün ne oynayacaksam gece 30-40dk da aktarabilirim gibi geliyor.
Fiyat sınırı tam belli değil ancak aşağı yukarı belirttiğim bütçenin bin TL üstü ya da altı olur. Ondan kararsız kaldım.
Hem depolama sınırım az olsun istemiyorum hem de hız ya da farklı sorunlar yaşayayım istemiyorum. WD Black serisi olabilir ya da ortalama bir 1-1.5TB Samsung SSD alır gibiyim.
Hocam ben 7 senedir aynı HDD'yi kullanıyordum ta ki geçen hafta bilgisayar alana kadar. HDD bozuk olmasına rağmen rahatsız edecek kadar yavaş değildi. Windows verilerinin bozulması nedeniyle ekstra SSD taktırmıştım bilgisayara. HDD'yi oyun için kullanıyordum dediğiniz gibi çok aman aman farklar görmedim. Tek sorun bazı oyunlar ya hiç açılmıyordu ya da HDD'nin bozuk olmasından kaynaklı sürekli FPS düşmesi yiyordum.
Hocam, dedikleriniz çok doğru her noktasına katılıyorum. Ancak harici HDD alsam oyunları harici HDD'den SSD'ye aktarmak ortalama ne kadar sürer? Bir fikriniz var mı? Ve 2TB'lık SSD taktırma planım var ancak şu an eski bilgisayardan verilerimi kurtarmam gerekiyor. Google Drive ile yapmayı düşündüm ancak çok yavaş kalıyor. Direkt verileri aynı internet üzerinden bilgisayardan bilgisayara aktarabileceğim güvenli bir program bulursam direkt 2TB'lık SSD'de düşünebilirim.
Hocam peki 2TB Kingston SSD alınır mı? F/P olarak baktığımda gayet sağlam duruyor. İncelemeleri fena değil gibi. Çok fazla SSD markalarından anlamıyorum maalesef. Birazda sizlerden fikir alayım.Hocam geçen hafta bende de Steam'de indirme ve güncelleme yaparken disk bozuk hataları cıkmaya başlamıştı gittim HDD'yi de SSD'yi de çıkardım daha büyük bir SSD aldım.
Alınır tabiiki. Samsun 980/990 Proları da tercih edebilirsiniz bütçenize göre. Kingston ve Samsung üzmez sizi bu kategoride.Hocam peki 2TB Kingston SSD alınır mı? F/P olarak baktığımda gayet sağlam duruyor. İncelemeleri fena değil gibi. Çok fazla SSD markalarından anlamıyorum maalesef. Birazda sizlerden fikir alayım.
2TB Kingston M2 SSD: Kingston NV2 SNV2S/2000G PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Hocam peki 2TB Kingston SSD alınır mı? F/P olarak baktığımda gayet sağlam duruyor. İncelemeleri fena değil gibi. Çok fazla SSD markalarından anlamıyorum maalesef. Biraz da sizlerden fikir alayım.
2TB Kingston M.2 SSD: Kingston NV2 SNV2S/2000G PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
2 adet WD Black serisini ben 4 yıl kullandım ne yazık ki bir başkasına öneremeyeceğim, hem sesli hem de okuma oranı zamanla ciddi oranda düşüyor. Samsung 870 QVO kullanıyorum oyun için şu anda. WD Black HDD kendi kendine bozulduğundan dolayı Samsung 870 QVO'ya geçtim 2 senedir de kullanıyorum SSD'yi. Steam ve fotoğraf video için Samsung 870 QVO alınır bir SSD bu arada.