Harici disk takılı olan laptopta hangi diske format atılır?

24lukyorgunsun

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben HDD yuvasına SSD taktım. HDD'yi de CD-ROM yuvasına taktım ve bir iki yıl kullandım.(HDD, D diski olarak gözüküyor) bugün ise benim PC çöktü sanırım. Kişisel bilgisayarınızda tanılama yapılıyor deyip açılmıyor. Format attıracağım ama kafamda soru işareti var. Formatı SSD'ye mi atıyorlar sadece yoksa CD-ROM yuvasına taktığım HDD'ye de format atıyorlar mı? Format attırmaya giderken CD-ROM yuvasından HDD'yi çıkarıp öyle mi götürmeliyim?(HDD içinde 600GB dosyam var, silinir diye korkuyorum) [Lenovo Z50-70]

Son düzenleyen: Moderatör:
Format attıracağınız yere D diskine dokunmamasını söyleyin. Normalde sadece C diskine format atılır ama kendini bilmez bir kişiyse D'yi de silme ihtimali var.
Bana sorarsanız garanti olsun diye D kısmını söker alırım, formattan geldiği zaman takar devam ederim.

Format windows'un kurulu olduğu diske atılır diye biliyorum. Kişisel dosyalara zarar gelmez tahminimce.

Hocam tüm bilgiler gider Windows'u ya SSD'ye ya da HDD'ye kurarlar.

Hocam tüm bilgiler gider Windows'u ya SSD'ye ya da HDD'ye kurarlar.
Hocam tüm bilgiler gider diye bir şey yok. Format atarken ekranda hangi diskleri biçimlendirirse o diski formatlar. Windows'un kurulu olduğu disk ssd ise sadece ssd'ye format yeterli olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…