Harici disk yerine Google One almak mantıklı mı?

Makaleler
49
Veri depolama konusunda kafam bayağı karışıktı. MediaMarkt ve Vatan Bilgisayar'a gittim bugün. Harici disk konusunda bilgi almak istedim. 2 yerde, git Google One al daha iyi dediler. Premium al kullan, bozuldu derdi falan yaşama dendi arada geçen muhabbetten.

Harici diski alacak olduğum adamla konuştum asıl olarak, o bölümle ilgilenen kişiyle. Harici disk önermiyor. Direkt Google One al geç dedi ve benim fikrim harici diskten Drive'a kayışıma neden oldu. Şu anda 2 TB premium kullanıyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 2TB olanı kullanıyorum. Mantıklı seçim. İş dosyalarımı her gün senkronize ediyorum ve dosyalarıma istediğim an istediğim yerden ulaşıyorum. Bunun yanında bazı dosyalarımı da harici diskte tutuyorum. Eski alışkanlıklar..

Benim bulut hesabımdan başka bir yerde verim yok. Sadece bir yer yetiyor. Şu anda 5,1 GB kullanmışım toplamda.

Doğrudur iş veya aşırı önemli veriler dışındakiler için bir yer yeterli. Benim için birkaç farklı yedek olması önemli. Google One ve 2 farklı harici disk ile işimi hallediyorum şimdilik. Fakat düşününce normal kullanım için harici disk gereksiz masraf bence. Fakat bozulma konusu garip. Benim diskler 10 yılı geçti hala çok iyi çalışıyor.

İş veya kritik verilerde Google One'da durması mantıklı değil mi? Şahsen düşününce, Google yani teknoloji devine güvenmek doğru olur.

Hacklenme olayları var ama çok büyük olay var mı bilmiyorum. Boru değil sonuçta bu; teknoloji devi. Elbet önlemleri var.

Daha güvenli depolama hizmetleri var diyorlar. Mesela Mega. Biri 2,5 trilyon dolar piyasa değeri var, diğeri olsa olsa 200 milyar dolar seviyesinde olur piyasa değeri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…