Harici ekran kartı sürücü yokmuş gibi davranıyor

Acer Aspire serisi quick accessten performans, sessiz mod vs seçebiliyor. Travelmate serisinde hiç mod seçimi bulunmuyor demek ki. Biraz araştırdım Aspire'da nitro sense uygulamasıyla mod ve fan hızı kontrolü yapılabiliyormuş ama Travelmate ile çalışma ihtimali düşük, oyun için hiç uygun bir laptop değil. Denemek istersen buranın uygulamadan nitro sensei indir:

Çıkarttıktan sonra Plugs klasörüne gir, içindeki Nitro AN515-43 klasörünü TravelMate P215-53G olarak yeniden adlandır. Yüklenip çalışması lazım ama ne kadar kontrolün olacak muamma. Acerin oyuncu laptopları Nitro ile başlıyor, Aspire bile tam oyuncu laptopu değil. Alalı çok olmadıysa iade edip Nitro yada Aspire alabilirsin. Çok uygun fiyata nitrolar var, kat kat daha iyi performans gösterir.

Oyun oynamak ana hedefim değil. Bu bilgisayarı alırken oyun için almadım. Ama içerisindeki MX330 ile rahatlıkla en azından ETS 2 oynayabilmeliydim. Cihazın gücü yetmiyor gibi bir problem yok. Çok rahat oynatacağı oyunda inanılmaz kasıyor. Ekran kartı sanki arızalı gibi. Sanki driver kurulmamış gibi.

Bunun sebebi başka bir yazılım eksikliği vs. olabilir mi?

Benim aklıma başka bir şey gelmiyor açıkçası, kucakta ısınmasın diye laptopun performansını çok kısmışlar. Custom BIOS deneyebilirsin ama çok riski yepyeni cihazda yapmak.

Benim aklıma başka bir şey gelmiyor açıkçası, kucakta ısınmasın diye laptopun performansını çok kısmışlar. Custom BIOS deneyebilirsin ama çok riski yepyeni cihazda yapmak.
Yani bu problem, GPU nun üretici tarafından kısıtlanmasından kaynaklanıyor.

Yani bu problem, GPU nun üretici tarafından kısıtlanmasından kaynaklanıyor.

Aynen kucakta vs kullanılırken rahatsız edecek kadar ısınmasın diye termal limiti 70 gibi çok düşük tutmuş laptop üreticisi öyle olunca performans alamıyorsun. Fan sesi çok olmasın diye soğutmada bir hayli zayıf tutulmuş olabilir, oyun oynamaya uygun bir laptop değil.

İşin komik tarafı bilgisayar video izlerken bile uçak motoru kadar fan sesi çıkarıyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…