Harici ekran kartı varken dahili görüntü çıkışından görüntü almak

Arda Anıl

Megapat
Yer
İZMİR
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Başlıkta da belirttiğim gibi bir girişimim var. Bununla ilgili, eğer istediğim gibi olacaksa, masama birkaç modifikasyon yapacağım :)

Anakartıma GTX1050 Ti ekran kartı takılı. 3 çıkışı var. DP-HDMI-DVI. Ben DP'yi kullanıyorum.

İkinci bir monitörüm daha var. Elimde de DP-VGA kablo var. Bu monitör için. Ama ekran kartının DP'si dolu olduğu için bu monitörü takamıyorum. Anakart'ın DP'si üzerinden görüntü almak istiyorum. Bunun için BIOS'ta ayar var. Fakat kafama takılan soru şu;

1- Harici takılıyken dahiliden görüntü alırsam, buraya görüntüyü hangi ekran kartı veriyor? (NVIDIA mı yoksa Intel UHD mi?)
2-Mantıken UHD görüntü verecek. Peki bu işlemcimin performansını düşürür mü?

Aslında bunun çözümü DVI to VGA ile ekran kartından güç almak gibi kolay. Ama elimde bu dönüştürücü yok. İnternetten kargoyla 30 liraya geliyor... Eğer yukarıdaki gibi olacaksa 30 lirayı başka yere veririm diye düşünüyorum :)

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı