Harici hard disk açılmıyor

MetCorleone

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 5TB bir hard diskim var. Birkaç yıl önce almıştım. Dün bilgisayara takılıyken içindeki dosyalar fotoğraflar falan duruyordu. Sonra Windows Gezgini yavaşlamaya başladı. Ben de çıkarıp biraz bekletip tekrar taktım ama şimdi diskin ismi görünmüyor. Hard disk F gibi bir şey yazıyor. Acaba sorun kablosunda falan mı? İçindeki dosyaları fotoğrafları nasıl kurtarabilirim? İnternette birkaç program gördüm gerçekten işe yarıyor mu? Öneriniz var mıdır?

Acaba sorun kablosunda falan mı?
Kabloda sorun yoktur çünkü diski F olarak tanımlayabilmiş.
İçindeki dosyaları fotoğrafları nasıl kurtarabilirim? İnternette birkaç program gördüm gerçekten işe yarıyor mu? Öneriniz var mıdır?
Sorun kablodan kaynaklı değilse ve harddisk işletim sistemi tarafından görülmüyorsa, veri kurtarıcı programlar işe yaramaz. Donanımsal/Elektronik mosfet ya da farklı bir elektronik parçada sıkıntı olabilir. Elektronik tamircileri böyle sorunlu diskleri tamir edebiliyorlar.

Örnek tamir:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir elektronik tamircisine başvurun.

Arkadaşlar 5TB bir hard diskim var. Birkaç yıl önce almıştım. Dün bilgisayara takılıyken içindeki dosyalar fotoğraflar falan duruyordu. Sonra Windows Gezgini yavaşlamaya başladı. Ben de çıkarıp biraz bekletip tekrar taktım ama şimdi diskin ismi görünmüyor. Hard disk F gibi bir şey yazıyor. Acaba sorun kablosunda falan mı? İçindeki dosyaları fotoğrafları nasıl kurtarabilirim? İnternette birkaç program gördüm gerçekten işe yarıyor mu? Öneriniz var mıdır?

HD tune ya da Crystal disk ile sağlık durumuna bakar mısın diskin.

Kabloda sorun yoktur çünkü diski F olarak tanımlayabilmiş.

Sorun kablodan kaynaklı değilse ve hard disk işletim sistemi tarafından görülmüyorsa, veri kurtarıcı programlar işe yaramaz. Donanımsal/Elektronik MOSFET'ya da farklı bir elektronik parçada sıkıntı olabilir. Elektronik tamircileri böyle sorunlu diskleri tamir edebiliyorlar.

Örnek tamir:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir elektronik tamircisine başvurun.

PC görmese bile bazı programların gördüğünü duymuştum Wise data recovery gibi uygulamalar.

Pardon diski görüyormuş okurken atlamışım.

WD'nin diskini kullanıyorum. İçinde my password diye bir şifreleme uygulaması var. Bu uygulama görünüyor. Çalıştırıp şifremi giriyorum. Diskinizin kilidi açıldı diyor. Sonrası sıkıntı oluyor. 1 kere daha yaşamıştım anlık disk F olup geri düzelmişti.

WD'nin diskini kullanıyorum. İçinde my password diye bir şifreleme uygulaması var. Bu uygulama görünüyor. Çalıştırıp şifremi giriyorum. Diskinizin kilidi açıldı diyor. Sonrası sıkıntı oluyor. 1 kere daha yaşamıştım anlık disk F olup geri düzelmişti.

Şifreyi kaldırmanın bir yolu var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı