Harici hard disk titreşimden bozulur mu?

Hocam o HDD'nin bozulması için ahım şahım bir titreşimin olması gerekiyor ufak ufak titreşim varsa bir şey olmaz.
vallaha kasada 9 tane fan var. Hafiften bi tık fazla bir titreşim var. Ama çok aşırı değil. Biraz şüphelendirdi

@393060 @Dutchman

ŞU anda titreşmeyen bir yere koydum. Teşekkür ederim yorumlarınız için. Fakat 8 aydır kasamın üstünde biraz titreşerek çalıştı. İnşallah sorun çıkarmaz
Titreşimden kastınız oyuna geçince fanların devrini yükseltmesi ise sorun yok. Ancak şiddetli titreşimlerden bahsediyorsanız diske göre etki yapabilir.

Bu kadar endişe etmenize gerek yok. HDD'lerin dış kasası adeta zırhlandırılmış gibidir. Mekanik olduğu için hassas davranmak gerek ancak laboratuvar hassaslığına da gerek yok. İçiniz rahat olsun.

Anladım. Sağolun verdiğiniz örnek gayet mantıklı. doğru diyorsunuz

O titreşimden bozulma diyerek kastedilen, arabada götürürsün ya da eline alıp sallarsın hadi onu da geçtim sık sık sök tak sök tak yaparsın anca o zamanlar.

Hem gördüğüm kadarıyla dahili değil harici bir diski kastediyorsunuz. Ben dahiliye göre yanıtlamıştım, harici diskler daha taşınabilir olarak tasarlandığından ötürü içlerinde titreşimleri emecek, yayılmasını sağlayacak ve okuyucuya, disk yüzeyine ulaşmasını minimuma indirecek sabitleme sistemleri bulunabiliyor. Sonuçta sabit değil, taşınabilir bir disk. Daha da rahatlayabilirsiniz kısacası. ( :

anladım teşekkür ederim dostum. Hard disklerle ilgili fazla bir şey bilmiyordum. Yardımınız için sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…