Harici harddisk kutusu disk sistemden çıkarılamıyor

hkngktn

Femtopat
Merhaba, 3.5" yedek sabit diskimi kullanmak üzere görseldeki kutuyu sipariş ettim. Bugün elime ulaştı ve sorunsuz bir şekilde çalıştı ancak donanımı güvenle kaldır seçeneğine tıklamama ve bilgisayardan donanım kaldırılabilir yazısını görmeme rağmen disk kutunun içinde çalışmaya devam ediyor. Bunun üzerine kutu üzerine yer alan açma kapama düğmesine de bastım hatta birkaç saniye basılı da tuttum ama birkaç denemeden sonra zorla kapandı. Bu normal midir? Donanımı güvenle kaldır seçeneğinden sonra bu cihazın kendiliğinden diski durdurması gerekmez mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 69577.jpg
    28,9 KB · Görüntüleme: 69
Hocam, bu durum diskin içinde bulunan bir uygulama arka planda zaman veya bir program bunlardan birini kullandığı zaman olabilir. Görev yöneticisinden bakabilirsiniz. Ya da böyle bir durum olduğunda PC'yi kapatın. Daha sonra çıkartın. Diske zarar verebilirsiniz.

Hocam, donanımı güvenle kaldır dedikten sonra kutunun usb bağlantısını da kestim ancak hala çalışmaya devam ediyordu ve usb geri taktığımda disk bilgisayarda tekrar açıldı kullanıma hazır bir şekilde. Cihazda sorun olabilir mi?
Bu konuda başka kimse bir şey yazmayacak mı? Arkadaşlar sizlere güveniyorum zira buradaki hemen herkes böyle bir cihazı kullanmış olmalı. Cihaz güç kesmediğinden dolayı gücü manuel olarak kesmek zorunda kalıyorum. Bu durumda harddisk zarar görmez diyorsanız eğer kullanmaya devam edeceğim ama hayır donanımı güvenle kaldır dedikten sonra cihaz gücü kendi kesmeli diyorsanız eğer vakit kaybetmeden götürüp iade edeceğim. Lütfen yardım.
@Enes3078 Hocam bu konuya bakabilir misiniz rica etsem

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…