Harici HDD, disk yönetiminde görünmüyor

Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Fury
Arkadaşlar merhaba. Laptopu formatlamaya karar vermeden önce masaüstü yedeğini almak için harici hard diski PC'ye taktım, yedekledim ve çıkardım. Ardından formatlamayı bitirdim. Fakat hard diski yeniden taktığımda laptopun görmediğini fark ettim. HDD ışığı yanıyor, laptopta cihaz takıldığına dair ses geliyor, Aygıt Yöneticisine de geliyor fakat bilgisayarım ve disk yönetimi kısmında diske ulaşamıyorum. İçindeki veriler önemli. Verilere ulaşmak istiyorum. Bunu nasıl çözebilirim? (Harf atama vs. alakalı değil çünkü disk yönetiminde dahi görünmüyor.)

Son düzenleyen: Moderatör:

Denetim masası>sistem ve güvenlik>depolama alanları kısmını atar mısınız?

Denetim masası>sistem ve güvenlik>depolama alanları kısmını atar mısınız?
burada görünmüyor mesela. Ayrıca hdd takılı olduğunda pc yavaşlıyor. çıkartınca düzeliyor. Veri kurtarmak için de pc nin görmesi gerekiyor fakat onu da görmüyor.çarpma hasar vs hiç olmadı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-01 135854.png
    16,2 KB · Görüntüleme: 26
Burada görünmüyor mesela. Ayrıca HDD takılı olduğunda PC yavaşlıyor. Çıkartınca düzeliyor. Veri kurtarmak için de PC'nin görmesi gerekiyor fakat onu da görmüyor. Çarpma hasar vs hiç olmadı.

Aygıt yöneticisi>disk sürücüleri kısmını atar mısın?

Aygıt yöneticisi>disk sürücüleri kısmını atar mısın?
62twby0 diski benim açamadığım disk. Ayrıca telefona bağladığımda da telefon görüyor fakat formatlamam gerektiğini söylüyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-01 171938.png
    18,3 KB · Görüntüleme: 24
  • Ekran görüntüsü 2025-02-01 171959.png
    10,2 KB · Görüntüleme: 23
Hard diski farklı bir sistemde deneme şansınız var mı?
Dün farklı bir laptopta denedim fakat onda da görünmüyor disk. ışık yanıyor ses geliyor fakat disk görünmüyor. dediğim gibi telefonda görünüyor ve format istiyor. Virüs bulaşma ihtimali var mı? bulaşacak bir yer yok fakat yine de ihtimali var mı?

Sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…